Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Trabzon Caddesi üzerinde bulunan Düven Mağazası Suriyeli çalışanı, iş yerinin deposunda bulduğu yaklaşık 50 bin lira değerindeki altın ve mücevheri iş yeri sahibi Sibel Akarca’ya haber verdi.

Hiç vakit kaybetmeden Emniyet Yetkililerine bilgi veren Mağaza Sahibi Sibel Akarca, altınların sahibine ulaştırılmasını sağladı.

İstanbul'dan kardeşinin nişan töreni için kente gelen Sümeyye Yıldız, Düven Mağazasına alış verişe geldi ve burada bir kutu dolusu altınlarını unuttu.  

Burada çalışan Suriyeli Rezzan Sado'dan namaz kılmak için yardım istedi. Uygun yerin gösterilmesinin ardından namazı kılan Yıldız, mağazadan ayrıldı. Bu arada Sado, depo bölümünde düzenleme yaparken çanta içinde bir kutu buldu. Kutuda altın ve mücevher olduğunu gören Sado, durumu hemen mağaza sahibi Sibel Akarca’ya  bildirdi.

Akarca’da  durumu polis ekiplerine bildirdi. Mağazaya gelen ekipler, kredi kartı slipinden altınların sahibine ulaştı. İş yerine gelen Sümeyye Yıldız, kardeşinin nişanı için aldıkları altınların bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bulduğu altın dolu kutuyu tereddüt etmeden hemen işyeri sahibine teslim ettiğini söyleyen Sado, "Türkiye bize kucak açtı. Başka bir şey düşünemezdim. Suriyeli olarak bana ve aileme yakışanı yaptım." dedi.

Akarca’da mağaza müdürü Ali Başkonuş ve Rezzan Sado’nun altın dolu kutuyu bulup kendisine söylemelerinin onurlu bir davranış olduğunu belirterek, hem altınların sahibine ulaştırılmasından hem de dürüst bir çalışana sahip olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi