Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler, 125. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Hüseyin Hazar Sular, Meltem Gül, Osman Baran, Erdoğan Yılmaz, Rüveyda Ağcakale, Abdussamet Çiftçi, Arda Berk Karpuz, Melisa Yağmur Kerküt, Mustafa Altay İstiklal Marşı’nı okudular.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kahramanmaraş Özel Eğitim İş Uygulama Öğrencilerinin gösterilerine geçildi.

Hatice Nur Kara ve Ensar Torunun sergilediği Kafkas Gösterisi büyük beğeni ile izlenirken, Eyüp Bekler’in sunduğu Bas Gaza Gösterisi büyük alkış aldı.



Elif Narin Taşçı ve Firdevs Teke’nin sergilediği Cici Kızlar gösterisinde salondakiler tempo tutarken, Muhammet Nedirli ve Sercan Tomurcuk’un Zeybek gösterilerinin sonunda Türk Bayrağı açınca salondakiler alkış tufanı kopardılar.

Gamgam Stayle Gösterisi’nde sahneye çıkan Gökhan Poyraz, salondakileri hareketlendirirken, Özel Eğitim Öğretmeni Filiz Dişçeken’in okuduğu şiirle salonda duygulu anlar yaşandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kürsüye gelerek bir müjde verdi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Bugün 21 Mart Down Sendromlular günü dolayısıyla bir aradayız. Bu programı düzenlediği için engelliler şube müdürlüğümüze, milli eğitim il müdürlüğümüze, okullarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir nebzede olsa çocuklarımız burada eğlenmekte ve vakit geçirmektedir. Çok güzel sunumlar yaptılar. Bu engelleri hep beraber aşacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin, ailelerin, okullarımızın yanındayız. Yeter ki gönüllerde engel olmasın. İnşallah bu fiziki engelleri hep beraber aşarak şehrimizi daha yaşanabilir bir haline getireceğiz. Bu bağlamda büyükşehrin her aşamada yaptığı yollarda, toplu taşımada her alanda değerli kardeşlerimizi düşünerek onların daha rahat yaşayabilmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz. İnşallah yakın zamanda merkez yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz engelli ailelerimizin çocuklarını misafir ederek onların özel günlerde, herhangi bir akraba ziyaretlerinde ya da başka bir sebepten dolayı çocukları bırakma gibi bir an olduğunda inşallah bu çocuklarımıza bakacağız, misafir edeceğiz. Daha sonrasında da bir kaç gün yatılı bakmayı da düşünüyoruz. Bunun başlangıcındayız. Milli Eğitimden yer talebimiz oldu. İnşallah önümüzde ki aylarda inşaatına başlayacağız. Bununda müjdesini veriyorum” diye konuştu.



Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından 125. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinden Veysel Nuri Aslan ve Can Koca Minnoş Dansı ile Mustafa Altay, Osman Baran ve Erdoğan Yılmaz Skeç’le, Veysel Nuri Aslan, Nurgül Uçar, Can Koca, Beyza Eskalen, Hüseyin Hazar Sular, Ümmühani Küçükkaya, Fırat Erat ve Mihriban Gündeşli Halk Oyunları gösterileri ile sahne aldılar.

Programın sonunda Dünya Orman Günü dolayısıyla Orman Bölge Müdürlüğü Sincap Tiyatro Oyun Grubu sahne alarak orman sevgisi ile alakalı oyun sergilediler.



Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Fatih Mehmet Akşam, katkılarından dolayı Orman Bölge Müdürü
Alpaslan Altıdaş, 125. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu MüdürüSinan Coşkun ve Kahramanmaraş Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Adem Çaloğlu’na Büyükşehir Belediyesi adına birer buket çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi