Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla temizlik faaliyetlerine hız verdi. 7 gün 24 saat esasıyla hizmet veren Dulkadiroğlu Temizlik İşleri Müdürlüğü, yeni araç filosu ve donanımlı personeliyle ilçenin temizlik işlerinde bir devrimi daha gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Şehir merkezinde asansörlü yer altı çöp konteyner sistemi uygulamasını başlatarak Türkiye'ye örnek olan Dulkadiroğlu Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen kırsal bölgelerinde disiplinli ve düzenli çalışmalarına devam ediyor.



Toplam 101 mahallede faaliyet gösteren Dulkadiroğlu Belediyesi, her konuda olduğu gibi temizlik konusunda da tüm mahallelerine eşit bir şekilde hizmet etmeyi sürdürmekte. Yaz aylarının yaklaşmasıyla temizlik işleri konusunda daha titiz ve hassas bir konuma gelen Dulkadiroğlu Belediyesi, oluşturduğu temizlik ordusuyla bölgesini karış karış temizlemeye devam ediyor.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak artan nüfusa ve yoğunluğa bağlı olarak yaz aylarında oluşacak olan evsel nitelikli atıkların bugüne kadar sorun olmadığını ve bugünden sonra da titizlik ve hassasiyet yürütülerek olmayacağını belirtti.



Çöp konusundaki hassasiyetini dile getiren Başkan Okay, 'Temizlik İmandan Gelir' düşüncesiyle hareket ettiklerini kaydetti.
Rutin çöp toplama ve bertaraf etme çalışmalarının yanı sıra, şahıs ya da kamuya ait olan boş alanların bile büyük bir titizlikle temizlendiğini kaydeden Başkan Okay, tüm bu çalışmalarının, güçlendirilen Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla devam ettiğini vurguladı.

Başkan Okay, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Temizlik konusundaki hassasiyetimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Bu anlamda Dulkadiroğlu Belediyesi olarak elimizden gelenin her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde yaşayan ve ilçemizi gezen vatandaşlarımızın gözle göreceği bu değişimi sürdüreceğiz. 101 mahallemizin her konuda olduğu gibi temizlik konusunda da sıkıntı yaşamaması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bu anlamda rutin temizlik yapan ekiplerimizin yanı sıra, mobil ekip diye isimlendirdiğimiz ayrı bir ekibimiz mevcuttur. Bu ekibimiz ilçe sınırlarında bulunan boş alanlar dahi ihtiyaç duyulan tüm bölgelerimizde faaliyet göstermektedir. Ayrıca şehir merkezinde oluşan görüntü kirliliğinin önüne geçmek adına asansörlü yer altı çöp konteyner sistemini geliştirdik. Bu projemiz bir çok belediyeye örnek oldu. Şuanda 21 adet olan bu projemizdeki sayıyı artırıyoruz ve bölgemize yaymayı planlıyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle bölgemizde yaşanacak nüfus artışını göz önünde bulundurarak bu konudaki hassasiyetimizi bir seviye daha yükselttik. Vatandaşlarımızın bu konuda bizim gibi hassas olduğunu düşünüyor ve çalışmalarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz."

Editör: Haber Merkezi