GEZEDE isimli mobil uygulamayı hayata geçiren Dulkadiroğlu Belediyesi, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin bu uygulamayla doğru bir şekilde bilgileneceğini bildirdi.
Kahramanmaraş’ın turizm de hak ettiği önemi kazanması adına birçok çalışmaya imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Tarihi konakları restore ederek müze haline getiren Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni çalışmalarla Kahramanmaraş’ta turizmin öncüsü olacağını bir kez daha ortaya koydu.
Bu çalışmaların tanıtımını doğru ve verimli bir şekilde yapmayı hedefleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, GEZEDE isimli mobil uygulama geliştirerek Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirdi. Kahramanmaraş’ı doğru bir şekilde tanımak ve gezilmesi gereken yerleri kısa yoldan öğrenmek isteyen yerli ve yabancı turistlere yönelik yapılan uygulama, Android ve IOS tabanında akıllı telefonlarda yerini alacak.
Konuyla ilgili konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,: “Tarihi ve kültürel değerlerimize verdiğimiz önemin altını çizmek istiyorum. Bu değerlerimizi turizme kazandırmak adına da önemli çalışmalar yapıyoruz. İlçemizi müzelerle donatarak, tarihi çarşılarımızla entegre ettik. Şuanda Kahramanmaraş’a gelen bir kişinin gezip göreceği bir çok alan oluşturduk. Mevcut alanlarımızı iyileştirdik ve bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Ortaya çıkardığımız ve mevcut bilinen değerlerimizi tanıtmak adına da önemli bir çalışma yaptık. Bugün hepimizin cebinde olan telefonlara yönelik bir uygulama geliştirdik. GEZEDE ismini verdiğimiz bu uygulama sayesinde şehrimize dışardan gelen turistler Kahramanmaraş’ı daha rahat bir şekilde tanıyabilecekler. Ayrıca şehrimizle alakalı bilgilere de kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Ben uygulamanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kahramanmaraş’ımıza ve ilçemize hayırlı olsun.”

Editör: Haber Merkezi