Şehrimizin Tecrübeli ve başarılı eğitimcilerinden biri olan Kahraman Özel Öğretim Kursu Müdürü Mehmet Dobooğlu, “Üniversiteli olma arzusuyla yıllardır yoğun bir hazırlık sürecinden geçen bütün öğrencilere pazar günü girecekleri YGS’ de başarılar diliyorum.” Dedi.

Sınava girecek öğrencilere ve ailelerine iyi dilek ve temennilerini ileten Dobooğlu, sınav hakkında bilgiler vererek sözlerine şu şekilde devam etti:
 
“Eğitim öğretim hayatına Yüksek Öğretimde devam etmek isteyen lise son sınıf öğrencilerinin veya liseden mezun olup da daha önce bir Yüksek Öğretim Kurumuna yerleşemeyen herkesin başvurmak kaydıyla gireceği bu sınav hem öğrencilerimizin hem de velilerinin hayatında önemli bir yere sahiptir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) ilk adımı olan ve milyonlarca insanı ilgilendiren YGS’de öğrenciler; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimlerinden teste tabi tutulacaklar. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak.
 
Sınavın Türkçe alanında 40 soru, Türkçe dışındaki Tarih, Coğrafya, Felsefe ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin yer aldığı Sosyal Bilimler alanından da 40 soru bulunacak. Bu soruların 5 tanesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 12 tanesi Coğrafya, 8 tanesi Felsefe ve 15 tanesi de Tarih konularından gelecek. Adaylar, Fen Bilimleri alanından 14 tanesi Fizik, 13’ü biyoloji ve 13’ü kimya olmak üzere toplamda 40 soru, Temel Matematik alanından da yine 40 soru ile karşılaşacaklar.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme hakları, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, bulunmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.
 
ÖSYM bu yıl adaylar için bir yenilik yaparak, sınav sonuçlarını açıklama takvimini de belirledi. Buna göre, YGS sonuçları 25 Mart 2016'da açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Hayati derecede olmasa da Umutların bağlandığı, beklentilerin üst seviyelere ulaştığı bu sınav maratonunda öğrencilerimizin emeklerinin boşa gitmemesini ve başarılı olmalarını, tabi ailelerinin de beklentilerinin karşılık bulmasını temenni ederiz.  Öğrencilerimiz bu ve bundan sonra girecekleri sınav için mutlaka işinin uzmanı kişi ve kurumlardan, okullardaki öğretmenlerinden, rehberlikçilerinden ve idarecilerinden gerekli rehberlik hizmetlerini ve desteğini almışlardır. Ben öğrencilerimizden aldıkları rehberlik ve destek doğrultusunda gerekli hususlara dikkat etmelerini istiyorum. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Huzurlu bir ortamda sınav geçirmelerini temenni ediyorum. Sınav gününde halkımızdan, sınavda olan öğrencileri düşünerek onları etkileyecek gürültü vb. durumlardan kaçınmaları hususunda dikkatli olmalarını istirham ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi