Memur-Sen’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet- Sen) Kahramanmaraş Şubesi’nin 6. Olağan Kongresi geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilmişti. 132 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 67’sini alan Şevket Bozdoğan, Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni başkanı olmuştu. Bozdoğan, başkan olmasının ardından mazbatasını Onikişubat İlçe Seçim Kurulu’ndan almıştı. Dün ise Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nde devir-teslim heyecanı yaşandı. Memur-Sen İl Başkanlığı’nda düzenlenen devir-teslim töreninde Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin eski başkanı Ekrem Arslan, Şevket Bozdoğan ve yönetimini ziyaret etti. Ekrem Arslan’ın 14 yıllık görev süresi boyunca Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin başkanlığını layıkıyla yerine getirdiğini belirten çiçeği burnunda başkan Bozdoğan, Arslan ve yönetiminin tecrübelerinden faydalanacaklarını söyledi. Arslan ise Şevket Bozdoğan ve yönetimine başarılar diledi.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TESLİM ETMENİN HUZURUNU YAŞIYORUZ”

Devir-teslim töreninde kısa bir konuşma yapan Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi eski başkanı Ekrem Arslan, “Yeni göreviniz hayırlı olsun, Allah’u Teala muvaffak eylesin. Size ve yönetiminize başarılar diliyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun. Biz her daim sizin yanınızda olduğumuzu ve her konuda yardımcı olacağımızı da ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki yönetimle beraber izzetimize, onurumuza, şerefimizle sendikamızı bu noktaya kadar getirdik, ama bu bayrağı taşımanın şerefi farklıdır. Diyanet-Sen ve diyanet camiasına hizmet vermek bir şereftir. Bu bağlamda gönül rahatlığı içerisinde bu hizmeti yapmanın ve sizlere teslim etmenin huzuru içerisindeyiz. Cenab-ı Allah her konuda muzafferiyetler ihsan eylesin. Tabi ki sendikacılık eskiden hakikaten şöyle geçmişe baktığımızda zor şartlar altında yapılıyordu. Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Üyelerimizin sendikalarına ve davaya sahip çıkma bilinci hakikaten yerleşti, eskiden böyle değildi. Ama şimdi Elhamdülillah hepimizin gayretleriyle bu bilinci oluşturduk. Oluşturmaya da gayret gösterdik. Zaman zaman ufak tefek sendika da neymiş, olsa da olur, olmasa da olur diyenler de maalesef var. Ben buna şiddetle karşıyım” dedi.

“EKREM ARSLAN ÇOK BÜYÜK BİR İZ BIRAKTI”

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi yeni başkanı Şevket Bozdoğan ise Ekrem Arslan’ın sendikada büyük bir iz bıraktığını belirterek, “Diyanet camiamızda uzun yıllardan beri Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nde başkanlık yapan, Diyanet-Sen denince akla gelen ilk isim olan Ekrem Arslan hocam, gerçekten çok büyük bir iz bıraktı. Olgunluğuyla, herkesi kucaklamasıyla, tebessümüyle, güler yüzlülüğüyle bizlere güzel bir örnek oldu başkanımız. İnşallah bayrağı bize teslim etti, biz de Ekrem Arslan hocamızdan aldığımız bu güzel görevi, kendinin bıraktığı güzel örneklerle devam ettireceğiz. Zaman zaman da kendinin güzel fikirlerinden de istifade edeceğiz. Amacımız sendikamızı daha güçlü yerlere, daha güzel hedeflere ulaştırmak. İnşallah kendisi ve ekibiyle birlik beraberliğimiz devam edecek. Bizde bundan sonraki hayatında Ekrem Arslan başkanımıza başarılar diliyoruz, Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

BOZDOĞAN VE YÖNETİMİNDEN MÜFTÜ SÜRGEÇ’E ZİYARET!

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin başkanlığına seçilmesinin ardından hızlı bir şekilde göreve başlayan Şevket Bozdoğan ve ekibi, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’i makamında ziyaret etti. Şevket Bozdoğan ve ekibini makamında ağırlayan Sürgeç, yeni görevinde Bozdoğan ve ekibine başarılar diledi. Müftü Sürgeç sözlerine şu şekilde devam etti, “Her şeyden önce seçimlerinizin hayırlı olmasını diliyorum. Cenab-ı hak utandırmasın İnşallah. Rabbim kendi rızasına uygun, muvaffak olan işlerde sizleri istihdam eylesin İnşallah. Zira, Hz. Peygamberimiz, ‘Allah’ın sizi sevmesini bilmek istiyor musunuz? Sorusuna, ‘Evet ya Resulallah’ dediklerinde; ‘Allah rızasına uygun nerede çalıştığınıza bakın, Cenab-ı Allah sizi nerede istihdam etmiş, nerede koşturuyor oraya bakın’ demiştir. Biz din hizmetlerinin en üst seviyeye ulaşması için koşacağız, koşturacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın çok önemli bir projesi var, her hocamız 10 tane gence ulaşacak, onlarla ilgilenecek, onları yetiştirecek. Bu gerçekten çok önemli bir projedir. Bizim görevimiz sadece namaz kıldırma görevi değil. Kur’an-ı Kerim’de siz gidin namaz kıldırın diye bir ayet yok ama sizin içinizde bir topluluk bulunsun, insanlara iyiliği, emri anlatsın, rehberlik yapsın, her türlü kötülükten insanları uzaklaştırmaya çalışsın diye bir ayet vardır. Al’i İmran suresindeki bu ayet bizim için çok önemli bir ışıktır. Biz din görevlileri olarak bu yolda yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan ve yönetimi, ardından Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat’ı da makamında ziyaret etti.

Sıcak ve samimi geçen ziyaretler hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi