KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Tecrübenin pahalı bir eğitim olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Rektör Can öğrencilere seslenerek, “Sektörden önemli isimlerin tecrübelerinden faydalanın. Onların anlattıklarını deneyimlerini dikkate alın. Meslek büyüklerinizin yıllar içerisinde edindiği tecrübeleri kısa süreler içerisinde edinebilirsiniz. Daha az hata yaparak daha hızlı yol alabilirsiniz.” dedi.

Üniversite olarak öğrencilerimizin çalışma hayatına en iyi şekilde hazırlanması için tüm imkânları seferber ettiklerini ifade eden Rektör Can, iş hayatında başarıya ulaşan isimleri bu tür etkinliklerle öğrencilerimizle buluşturarak, mezunlarımızı kariyer planlama konusunda bir adım öne taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Etkinliğin verimli geçmesi temennisinde bulunan Rektör Can, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese ve davete icabet etme nezaketi gösteren sektör temsilcilerine teşekkürlerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçildi. Panelde ilk sözü alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu kariyer yaşamına ilişkin bilgiler verdi. Meslek hayatına atıldıktan sonra kısa sürede maddi beklentiler içerisine girmenin yanlış bir davranış olduğuna dikkat çeken Abacıoğlu, kariyer sürecinde öğrencilik sürecinde ve mesleğin ilk yıllarında edinilen donanımların önemli etkisi olduğunu belirtti.

Limak A.Ş. Göksun Tüneller Proje Müdürü Tahir Erden ise ulaşım sektöründe yol yapım projelerinde edindiği tecrübeleri genç inşaat mühendisi adaylarıyla paylaştı.

Özge İnşaat’tan Şule Türköne de inşaat mühendisi bir kadın olarak kariyer yaşamında karşılaştığı güçlükler ve çalışma koşullarına ilişkin bilgiler verdi. Türköne, sabır ve donanım olmadan başarıya ulaşmanın çok zor olduğunu söyledi.

27 yıllık kariyer yaşamı boyunca başta KSÜ Avşar Yerleşkesinde yer alan binaların projeleri olmak üzere birçok önemli projeye imza atan İnşaat Mühendisi Sıtkı Okumuş ise hedef belirleme ve çok çalışmanın kariyer sürecinde önemli etkenler olduğunun altını çizdi. Asıl öğrenme sürecinin okul bittikten sonra başladığına dikkat çeken Okumuş, “İşinizi sever ve kendinizi işinize adarsanız başarılı olursunuz.” şeklinde konuştu.

Soru-cevap bölümüyle son bulan panel oturumunun ardından sunumlarıyla etkinliğe destek olan konuşmacılara plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi