Belediye Başkanı Nursi Çeleğen mesajında; “Geleceğimizin teminatı gençlerimize verdiğimiz önemi, geçmişimizin sigortası, bilgi ve tecrübeleriyle bizlere rehber olan yaşlılarımıza da göstermeli, onları el üstünde tutmalıyız. Yaşlılarımızın ne kadar değerli olduğunu sadece özel günlerde değil her zaman hatırlatmalı ve yaşama sevinçlerine ortak olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası’nda yaşlarının en olgun çağında hisseden bütün vatandaşlarımızın haftasını kutluyor, onlara saygılarımı sunuyor, ellerinden öpüyorum.” dedi.

Başkan Çeleğen her insan için çok farklı mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirtti. Yaşlılar haftasını da kutlayan Çeleğen “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık, insanın güç ve kuvvetini kaybettiği, bir başkasının desteğine ve yardımına ihtiyaç duyduğu, en zor dönemdir. Bu zor dönemdeki büyüklerimize hürmet göstermek ve saygıda kusur etmemek gerekir.

Unutmamamız gereken bir gerçek şudur ki, bugünün gençleri, yarının ihtiyarlarıdır. Her ne kadar devletimiz huzur evlerinde, kimsesiz ve yaşlılarımıza, yeterli derecede maddi ve manevi imkânları sunsa bile, onların manen rahat edecekleri yegane yerleri, evlatlarının yanıdır. Şunu çok açık bir şekilde bilmeliyiz ki; onlar bizim için bir yük değil, saadet kaynağıdır dedi. 

Editör: Haber Merkezi