Kahramanmaraş Ulucamii’nde gerçekleştirilen Hatim ve Dua Merasimi’ne Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekilleri Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Müftüsü Muhammet Gevher ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

SICAK ÇORBA DAĞITILDI
Çanakkale Şehitlerini Anma için Hatim ve Dua Merasiminde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunuldu.



TÜM KALPLERİN ORTAK ATMASI İLE KAZANILDI

Hatim ve Dua Merasimi sonrasında bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “İslam tarihin en büyük zaferlerini kahramanlarını rahmetle anıyoruz. Çanakkale Zaferi dünyada eşine ender rastlanan zaferlerden bir tanesidir. İnsanların iman uğruna inançları ve kutsal değerleri uğruna her şeylerini nasıl feda ettiklerini dünyaya açık bir ilanıdır. Bugün bu kahramanlarımız sayesinde bizler ebediyete intikal etmiş kahraman ecdadımız sayesinde vatanımızda özgürce yaşamaktayız. Onları bir kere daha rahmetle minnetle anıyorum. O günkü birlik ve beraberlik duygusu tek vücut, o gün tüm kalplerin ortak atması Dünyanın en büyük ordularına karşı büyük zaferi getirmiş yokluluk ve kıtlık ortamında. İnşallah aziz milletimiz birlik ve beraberlik içersinde olduğu sürece ülkemizin huzurunu bozmaya, ülkemize kast etmeye çalışanların gücü ülkemize yetmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi