Kahramanmaraş Ulu Cami'nde Sabah namazı öncesi gerçekleştirilen Hatm-i Şerif Çanakkale şehitleri için Yasin ve dua okundu, ayrıca Kur'an-ı Kerim'den, salâvat-ı şerifler ile zikirler çekildi ilahiler okundu.

Çanakkale ve tüm Terör şehitleri için yapılan programın duasını da Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay tarafından yapıldı.

Ulu Camiini dolduran binlerce vatandaş çocuklarıyla beraber saf tuttu, dualara âmin dedi. Programda Kur’an tilavetleri İl Müftüsü Muhammet Gevher, Ulu Cami İmam hatibi Fatih Çetinkurt, Yahya Şahne, Şeyhadil Cami İmam Hatibi Ali Sarıkaya, Uncular cami İmam hatibi Muzaffer Güneş tarafından okundu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, “Çanakkale şehitlerimize, onlardan önce ve sonra şehit olan tüm atalarımıza, özellikle son dönemde vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden, terör mücadelesi yapan bu uğurda canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”dedi.



Program Çıkışı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde ikram Çeşmesinden Çorba,  Çanakkale Şehitleri anısına aktı.

Ulu cami Çıkışında Gazetecilere açıklamada bulunan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise “Bugün mübarek sabahtayız diyerek başladığı konuşmasında Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle birlikte bu mübarek cuma namazı sonrasında şehitlerimizi anmak için bir araya geldik, yoğun bir kalabalık vardı çünkü Türk tarihin en büyük savaşın yıl dönümü bugün şehitlerimize çok şey borçluyuz onları bıraktığı topraklara sahip çıkacağız bundan sonra bir birimizle omuz omuza yan yana zorluklarla Mücadele bir yana iyi günlere ve güzel günlere yürüyelim.” dedi.



TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Çanakkale şehitlerini Millet olarak rahmetle anıyoruz dedi, Türkiyenin çok zor bir süreçten geçtiğini kaydetti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ta Açıklamasında Çanakkale Savaşı'nda 250 bini aşkın vatan evladının vatanı için seve seve canını feda ettiğini, "Vatanımızın savunması, kurtarılması için bu topraklarda birlikte yaşayan tüm ecdadımız cephede birlikte savaşmıştır. O vatan evlatları seve seve canlarını bu topraklar için vermiştir. Yurdumuzun her karışı şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuştur. Allah kendilerini şehitlik mertebesine ulaştırmıştır. İşte herkese bu ödül nasip olmaz. Bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi unutmamız mümkün değildir" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise İslam tarihin en büyük zaferlerini kahramanlarını rahmetle anıyoruz Çanakkale dünyada eşine ender rastlanan zaferlerden bir tanesidir şeklinde konuştu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ise Konuşmasında Çanakkale şehitlerimiz için ve bu ülke için canını veren bütün şehitlerimiz için sabah namazında ulu camimizde buluştuklarını söyledi.

Anma Programına Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gever ile birlikte binlerce Vatandaş katıldı.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi