Çağlayancerit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından finanse edilen “Bir el de SODES’ten Projesi kapsamında, Çağlayancerit sera yapımına başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çağlayancerit Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, “Mig ve Mag kaynakçılığı sayesinde ilçemize sera yapılarak kursiyerlerimizin uygulama yapmasını sağladık. Bu sayede kursiyerlerimizin kaynakçı olarak yetişmelerini sağlayacağız. Ayrıca ilçemizde devam etmekte olan kaynakçılık kursu ile seracılığın temelini atarak ilçemize gelir kapısı olmasını sağlayacağız” dedi.



Sosyal Destek Programı (SODES)’e sunulan “Bir el de SODES’ten Projesi” kapsamında Çağlayancerit’te çeşitli kurslar açıldı. Açılan kurslardan birisi de “Mig ve Mag kaynakçılığı kursuydu. Proje kapsamında açılan Mig ve Mag kaynakçılığı kursu sayesinde Çağlayancerit’e sera yapılarak kursiyerlerin uygulama yapılması sağlandı. Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Çağlayancerit Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, açılan kaynakçılık kursları sayesinde ilçede seracılığın temelini attıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Çağlayancerit Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu Mig ve Mag kaynakçılığı sayesinde ilçemize sera yapılarak kursiyerlerimizin uygulama yapmasını sağladık. Bu sayede kursiyerlerimizin kaynakçı olarak yetişmelerini sağlayacağız. Ayrıca ilçemizde devam etmekte olan kaynakçılık kursu ile seracılığın temelini atarak ilçemize gelir kapısı olmasını sağlayacağız.”



Proje Koordinatörü Ahmet Tingiş ise Çağlayancerit’te seracılık kültürünün başlaması için bu tür kurslar ile zemin hazırladıklarını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu: “Gençlerimize ve ilçe çiftçilerimize seracılık konusunda gerekli bilgi ve tecrübeler sağlanarak ilçemizde seracılığı geliştirmeyi ve gelir kapısı olmasını hedeflenmektedir. Bu sayede çorbada bizimde tuzumuz olacak mutlu ve iyi bir geleceğin temelini atmış olacağız. Yapılan projeler sonucunda ilçemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için her türlü gayreti göstermiş olacağız.” Proje kapsamında bilgisayar işletmenliği, kuaförlük ve nitelikli berberlik kursları da açıldı. Açılan bilgisayar işletmenliği kursu sonunda 16 kişi yetiştirilerek nitelikli hale getirildi. Kuaförlük kursu sonunda ise 22 kişi nitelikli berber yetiştirilerek iş hayatında daha verimli hale getirildi.
Hber: KENAN ONARAN
Editör: Haber Merkezi