Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçe müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilere ‘Engelli Farkındalığı’na yönelik ve Engellilerle İletişim nasıl Kurmalıyız” konulu seminerler düzenlendi. 



Engelliler Şube Müdürlüğünde görev yapan Psikolojik Danışman Samittin Akagündüz  ‘Engelli Farkındalığı’na yönelik ve Engellilerle İletişim nasıl Kurmalıyız” konulu seminerlerini sundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Yaşar Gölcü Kur’an Kursu, Şehadet Kur’an Kursu ve Doğukent Kur’an Kurslarında verildi. Seminere katılan Kuran Kursu Öğreticileri ve öğrencilerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğünce “Hayatı Paylaşmak için İletişime Geç” kitapçıkları dağıtıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda Engelsiz bir Kahramanmaraş için, Engellilere yönelik toplumdaki ön yargıların kaldırılmasına yönelik yapılan bu eğitimler ile; Engelli farkındalığı oluşturmak adına, engellilerin karşılaştığı sorunların neler olduğunu, sağlıklı her bireyinde bir engelli adayı olduğunu, çocukların engellileri anlaması için empati kurmanın önemini anlamaları amaçlanmaktadır. 

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Kuran Kursu Müdürlüğüne ve seminere katılan Yaşar Gölcü Kur’an Kursu, Şehadet Kur’an Kursu ve Doğukent Kur’an Kursları öğreticileri ve öğrencilerine Engellilere yönelik duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.
Editör: Haber Merkezi