Etkinlik kapsamında KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkez Kafeterya önü ve Bahçelievler Yerleşkesi bahçesinde protokol üyeleri tarafından öğrencilere aşure ikram edildi.

Aşure etkinliğine Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) 22 ve 23. dönem Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin yanı sıra üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Can, göreve geldikleri ilk günden itibaren şehir ve üniversite işbirliğini güçlendiren adımlar attıklarını hatırlatarak Muharrem Ayı ve Aşure Günü vesilesiyle şehir ve üniversite bir araya gelerek birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha ortaya koyma fırsatı bulduklarını ifade etti.   Rektör Can, aşure etkinliğinin düzenlenmesine katkı sağlayan başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere bütün belediye çalışanlarına ve Üniak Öğrenci Topluluğu üyelerine teşekkürlerini ifade etti.

Konuşmasına öğrencilerle buluşmalarına olanak sağlayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkürlerini ifade ederek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, ülkemizin en önemli sermayesi olan gençlerin daha iyi şartlarda yetişmeleri için belediye olarak her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Açılış konuşmaları ve yapılan duaların ardından katılımcılara aşure ikramı yapıldı.

Aşure etkinliğinin ardından protokol üyeleri KSÜ Bahçelievler Yerleşkesinde yer alan yüksekokuldan fakülteye dönüştürülen ve bu yıl ilk öğrencilerini alan Sağlık Bilimleri Fakültesini ziyaret ederek Dekan Prof. Dr. Deniz Tuncel ile bir süre görüştüler.

Editör: Haber Merkezi