Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime birimlerde görevli söndürme, koruma, kurtarma ve ilkyardım ekipleri katıldı.

Eğitimde yangın güvenliği, yangının ilerleme hızı, yangın sınıfları, yangın tedbirleri konularında bilgiler verildi. Sunumda; yangının başlangıcından 2 dakikaya kadar geçen sürede, olay mahallindeki kişilerce yapılacak hızlı ve etkin müdahaleyle, yangının büyümeden söndürülebileceği, böylece can ve mal kaybının önlenebileceği ifade edildi.



Ayrıca yangın anında panik kontrolü konusunda anlatımlar yapıldı. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. 

Teorik eğitimin ardından Büyükşehir Belediye binasında yangın alarmı verildi. 16.25’te verilen yangın alarmıyla birlikte bina içerisinde görev yapan personeller yangın merdivenlerini kullanarak binayı boşalttılar ve daha önce kararlaştırılmış olan arka bahçede toplandılar.

Burada itfaiye eğitmenleri tarafından kontrollüyangın çıkarılarak personellere, yangın söndürme tüpünün kullanılışı gösterildi. Eğitime katılan personellerden bazıları, söndürme cihazını kullanarak yangın söndürme becerilerini artırdılar.



Editör: Haber Merkezi