Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi şu maddeleri görüştü:

Gündemin 1. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Onikişubat İlçesi, Hayrullah Mahallesi, 7142 ada 18 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi  İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2.maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Kent Meydanı ve yakın çevresi yolları Trabzon Caddesi düzenlenmesi yapım projesinde kullanılmak üzere İller Bankasından Kredi kullanımı ve bu hususta Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. maddesindeÇevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Zekeriya Tanrıverdi Camii altında bulunan taziye evinin Büyükşehir Belediyemize süresiz devri ve devam eden inşaat, çevre düzenlemesi çalışmalarının Büyükşehir Belediyemizce yapılması ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi, Karamanlı Mah. 4244 ada 9, 10 nolu parsellere isabetli Yunus Emre Sabit Pazar yerinde bulunan 1 nolu fırın ve 3 nolu işyerinin 5 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5.maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin ardından ilave gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 6.maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Kahramanmaraş Değerler Eğitim Projesi ve Başarıyı Okulla Yakala Projesi kapsamında protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Eğitim Kültür Gençilk ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7.maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Yapısal peyzaj yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanılması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu Belediyesinin sınırları içerisinde hüküm ve tasarruflarında bulunan zemini terkli yerler olarak tespit edilen, tapusuz alanlar üzerindeki işyerlerinin Belediyelerinin sorumluluğunda bulunan, tapusuz alanların Dulkadiroğlu Belediyesine devir edilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Belediyemizce toplu konut yapılması amacıyla; mülkiyeti Tasfiye Halinde S.S. Doğukent Konut Yapı Kooperatifine ait İlimiz Dulkadiroğlu İlçesi Sarıkaya Mahallesi 152, 153, 182, 183, 195 parsel ve 196 nolu parseller ile Dereli Mahallesi 477 parselde ½ hisseli bağ vasıflı taşınmazların satın alınması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının mülkiyeti şahsa ait İlimiz Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mahallesi 3981 nolu parselde kayıtlı 35.341,16 m² yüzölçümlü taşınmazda mülkiyeti şahsa ait hissesi oranında mülkiyeti Belediyemize ait bir taşınmazla takas edilmesi hususunda Encümene yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile karar verildi.

Gündemin 11.maddesinde Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğünün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için gereksiz zaman kullanımını önlemek ve işler arasındaki iş yükünü dengelemek amacıyla iş yükü modelinin hazırlaması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına protokol yapmak yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 1. Hukuk Müşavirliğinin İcra Dairelerinde ve ihtiyaç olan diğer alanlarda kullanılmak amacıyla 10.000.000,00 TL teminat mektubu limitinin 5.000.000,000 TL daha artırılarak 15.000.000,00 TL’ye çıkarılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. Maddesinden 48. Maddesine kadar olan teklifler Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 49. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının genişliği 20 metre ve üzeri olan yolların Büyükşehir Belediyesi tarafından, 20 metre altındaki yolların da İlçe Belediyelerince açılması ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

MHP Meclis Grubu tarafından verilen ve Elbistan’da meydana gelen su vakasıyla alakalı  7 adet soru içeren teklif Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmalarına ilişkin İzin dilekçelerinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 23 Eylül 2016 Cuma günü toplanmasına karar verildiğini belirterek oturumu kapattı.
Editör: Haber Merkezi