Kütüphane Müze ve Arşiv Bilgi Politikası Kapsamında Yerel Yönetimler ve Bilgi Merkezleri başlıklı Çankırı Kara Teknik Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Prof. Dr. Hüseyin Odabaş moderatörlüğünde yapıldı.

Oturumda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdür Yardımcısı Ramazan Elmas, Antalya Büyük Şehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Dr. Evren Dayar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürü (Müzecilik ve Kent Arşivi) Hüseyin Ateş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı konuşmacı olarak yer aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi adına bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan halk kütüphanelerinin Türkiye’de örnek olarak gösterildiğini ifade ederek, kütüphanelerin çalışma esaslarını anlattı. Şube Müdürü Semerci Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin aynı zamanda Gezici Halk Kütüphanesi ile bilgiyi ve kitapları çocukların ayaklarına kadar götürerek hizmet verdiklerini dile getirdi.

Antalya’da düzenlenen Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi ve Fuarı’nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi standına katılımcılar oldukça yoğun ilgi göstererek, belediye yayınlarını incelediler.

Editör: Haber Merkezi