Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kahramanmaraş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yasemin Ayranpınar, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade ederek bu konuda çalışmaalra ağırlık verdiklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bekir Kılıç ise kadına şiddeti asla tasvip etmediklerini ifade ederek, kendisinin de iki kız babası olduğuna dikkat çekerek: “Hiçbir şekilde kızlarıma birisinin şiddet uygulamasını düşünemiyorum bile. Kadınlar bize Yüce Allah’ın birer emanetidir. Bizim görevimiz o emanete en iyi şekilde sahip çıkmak, korumak ve kollamaktır. Kadına yönelik şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olduğunda ilk kurulan müdürlüklerden bir tanesidir Kadınve Aile Şube Müdürlüğü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç göreve gelir gelmez ilk iş olarak bu şeube müdürlüğünün kurulması talimatını vermiş ve kadınlarımızın ve ailelerimizin sorunları ile birebir ilgilenilmesini emretmiştir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından balonlar uçuruldu ve ellerine giyilen eldivenlerle mor ve turuncu renkli boyalara el batırılarak panoya el basıldı ve kadına şiddete dur denildi.

Program sonunda Kahramanmaraş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerince açılan kermes gezildi.

Editör: Haber Merkezi