İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme-Eğitim ve Akom Müdürlüğü eğitmenlerinden Ali Gürbüz ve Ömer Akkaya’nın verdiği ve öğrencilerin dikkatle izlediği eğitimlerde; olası yangınlarda ve doğal afet durumlarında, alınması gereken tedbirler, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile konularında sinevizyon eşliğinde sunumlar yapıldı. Yangın ve afetlerden korunma yöntemleri ilgili pratik bilgiler verildi. Yaklaşık 2 saat süren sunumun sonunda öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. 

Teorik anlatımlar sonrası, yangın ve deprem tatbikatına geçildi. Okulda alarm çalınarak öğrencilerin bahçeye belirli bir düzen dahilinde intikali sağlandı. Daha sonra AKMOD arama kurtarma moral destek ekibi elemanları sedye ile merdivenli itfaiye aracı ise üst katlarda mahsur kalan yaralıları dışarı tahliye ettiler. Eğitmenler tarafından çıkarılan kontrollü yangın kuru kimyevi tozla söndürülerek, yangın söndürme tüpünün kullanılışı gösterildi.  

Büyükşehir İtfaiyesi tarafından yapılan açıklamada; yangın ve deprem zararlarını azaltmak ve farkındalık oluşturmaya yönelik eğitimlerin, aralıksız devam edeceği bildirildi. 


Editör: Haber Merkezi