Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ulu Cami ve Şehit Er Ömer Ersütün Meydanı'nda kurulan aşure kazanlarının başında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Vatandaşlara aşure ikram eden Erkoç, yaptığı açıklamada, muharrem ayının paylaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ayı olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde vatandaşlara birliğin, beraberliğin, kardeşliğin simgesi olan aşure dağıttıklarını ifade eden Erkoç, "Muharrem ayını idrak ediyoruz. Bugün Afşinimizde vatandaşlarımızla aşure etkinliğinde bir araya geldik. Tüm vatandaşlarımıza göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Muharrem ayında ikram edilen aşure, bolluğun, bereketin paylaşmanın ve bir arada, kardeşçe yaşamanın göstergesidir. Allah memleketimizi musibetlerden ve belalardan korusun." diye konuştu.

Vatandaşlarla bir araya gelerek aşure dağıtmanın ve birlikte tatmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak gelenek ve görenekleri her zaman hatırlayıp ve hatırlatmaya devam edeceklerini belirterek, "Türkiye başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasının muharrem ayını kutluyorum." dedi.

Etkinliğe, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, Büyükşehir Belediyesi şube müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi