Etkinliğe, Pazarcık İlçe Başkanı İbrahim Mesut Ganidağlı, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, kadın ve gençlik kolları başkanları, ilce yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Etkinlikte, partililere hitap eden Bakan Ünal, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok güçlü bir devlet olduğunu vurguladı.

Ünal Konuşmasında  “Ve bir gün -bunu düşünün lütfen- çocuklarımız bugün yaptıklarımızı bir tarih olarak yâd edecekler. Her biriniz bundan emin olun ki; bulunduğunuz ilçede bugün yaptıklarınızla çocuklarınız tarafından bir kahraman olarak anılacaksınız. Bundan emin olun! En zor zamanda en zor geçitten geçerken dimdik duranlar, hizmeti ve millet aşkını kalbinde taşıyanlar inanın çocuklarınız tarafından hayırla yâd edileceksiniz.  Arkadaşlarıma ben hep şunu söylüyorum; Bundan on yıl sonra, ‘Milletvekilleri, belediye başkanları, bakanlar el ele verdiler ve Kahramanmaraş’ımızı bugünkü hale getirdiler’ denmesini mi istersiniz, yoksa ‘Milletvekilleri, bakanı, belediye başkanı, ilçe başkanı birbirlerine düştüler, bu şehre hizmet etmediler’ denmesini mi istersiniz? Biz bütün arkadaşlarımızla bu bilinçle hareket ediyoruz. On sene sonra, on beş sene sonra bu ekibi anlatanlar şunu demeli; ‘El ele verdiler, ilçelerde ilçe başkanları, belediye başkanları, gençlik kolları, kadın kolları, teşkilat mensupları, hepsi, el ele verdiler ve işte Maraş’ı bugünkü hale getirdiler. Çaglayancerit’i bugünkü haline getirdiler, Pazarcık’ı bugünkü haline getirdiler, Andırın’ı, Türkoğlu’nu bugünkü hale getirdiler, Allah onlardan razı olsun’ demeliler kardeşlerim. Bunu dedirtmeliyiz, bunu dedirtmek her birimizin boynunun borcu. O yüzden birlik olacağız, dirliğimize düzenimize sahip çıkacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız inşallah.” dedi. 



BAŞKAN BOZDAĞ SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ 
Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise Ziyaretler sonu yaptığı Açıklamasında Kültür ve Turizm Bakanımız ve Milletvekillerimizle Ankara'da bir araya geldik. Ziyaretimizde Sosyal Belediyecilik Hizmetlerimiz Kapsamında öğrencilerimize yönelik Milli Mücadele'nin akıllarda kalmasını sağlamak için bastırdığımız puzzle ve eğitici kitapları Bakanımızın görüşlerine sunduk. Misafirperverliklerinden dolayı Sayın Bakanımız Mahir Ünal, Milletvekillerimiz: Celaleddin Güvenç, Veysi Kaynak,Nursel Reyhanlıoğlu.Mehmet Uğur Dilipak,Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç'a teşekkür ediyorum dedi. 
Ziyaret sırasında belediyelerimizle ve bölgemizle ilgili konulara değindik. Yapmayı düşündüğümüz projeler hakkında kendilerine bilgi vererek desteklerini beklediğimizi ilettik" Belediyemizin çalışmalarını anlattık ve acil ihtiyaçlarımızı dile getirdik. . Sayın Bakanımıza Bizleri çok iyi ağırladıkları için kendilerine çok teşekkür ederim" dedi. 
Editör: Haber Merkezi