Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, geride kalan 2 yıllık hizmet süresini Aksu TV ekranlarından yayınlanan Kentin Başkanları Programında değerlendirdi. Program sunucusu Erol Öner'in de sorularını cevaplayan Başkan Okay, iki yıllık sürede Dulkadiroğlu'nu yeniden inşa eden projelere imza attıklarının altını çizdi.

Göreve geldiklerinde önceliklerinin alt yapı olduğunu kaydeden Başkan Okay, ilk bir yılda alt yapıyı tamamladıklarını söyledi. Yeni kurulan bir belediye olmanın verdiği dezavantajla bölgenin çok büyük alt yapı sorunu olduğunu ifade eden Başkan Okay, ilk bir yıllık sürede yoğun bir mesai harcayarak bu sorunu ortadan kaldırdıklarının altını çizdi.
Hizmetin ikinci yılında sosyal ve kültürel belediyeciliğe önem verdiklerini kaydeden Başkan Okay, bunun yanı sıra büyük projelerin de takibini sürdürdüklerini anlattı.



Programdaki konuşmasını hizmet kartlarıyla sunum şeklinde yapan Başkan Okay, şunları söyledi: "Göreve geldiğimiz günden bu yana bölgemizin tüm sorunlarına çözüm üreterek vatandaşımızın sesine kulak verdik. Makamımızın kapısını ardına kadar açtık ve her türlü sorunu ve derdi dinledik. Bu doğrultuda hizmet ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. İlçemizin kanayan tüm yaralarına çare olduk. En önemli seçim vaatlerimizden olan 'Vatandaşımızın Ayağını Çamurdan Keseceğiz' sözümüzü yerine getirdik. Kırsal mahallelerimiz dahil toplam 101 mahallede rekor düzeyde kilit parke ve asfalt çalışması yaptık. Bu çalışmalarımız yeni açılan yollar ve imar uygulamalarıyla devam ediyor. Hizmetimizin ikinci yılında sosyal ve kültürel belediyeciliğe büyük önem verdik. Buram buram tarih kokan ilçemizin turizm de ilerlemesi için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Cadde ve sokaklarımızı aslına uygun, hem tarihi hem de modern bir şekilde yeniden restore ediyoruz. Kamu külliyesi ve Kahramanmaraş-Çağlayancerit-Gölbaşı projelerinin takibini sürdürüyoruz. Kamu Külliyesi projemizin proje aşaması devam etmektedir. Yol projesinin takibini ise milletvekillerimizle birlikte bakanlık nezdinde takibini sürdürmekteyiz."

"DULKADİROĞLU'NU YENİDEN İNŞA EDİYORUZ"   
Yeniden bir ilçe inşa ettiklerinin altını çizen Başkan Okay, "Geliştirdiğimiz her proje yeniden inşa ettiğimiz ilçemizin önemli bir parçasıdır. Bölgelerin doğuya doğru gelişebileceğini gösteren bir örnek olmak istiyoruz. Bu nedenle çok  önemli çalışmalar yapmaktayız. Geride kalan iki yıllık sürede başlattığımız  ve tamamladığımız projelerimiz yenilerinin temellerini oluşturmaktadır. Bundan sonraki süreçte, ilçemize kazandıracağımız projeler Kahramanmaraş'ımızın tarihine, kültürüne ve sosyal yapısına katkı sağlayacaktır. Vatandaşımızın istek ve talepleri doğrultusunda sosyal ve kültürel hizmetler sunmaya devam edeceğiz."

Başkan Okay, programın kalan bölümlerinde moderatör Erol Öner'in ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevapladı.
Editör: Haber Merkezi