Kardeş Şehir Trabzon’da ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret eden Başkan Erkoç, şehir merkezinde tamamlanan ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de eşlik ettiği temaslarda Başkan Erkoç Trabzon’da tamamlanan Zağnos Vadisi kentsel dönüşümü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Meydan Parkı ile yapım çalışmaları, tamamlanma aşamasına gelen Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme alanında incelemelerde bulunarak Başkan Gümrükçüoğlu’ndan bilgiler aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç bu incelemelerin ardından Trabzon’da çok ciddi çalışmalar yapıldığını kaydederek Başkan Gümrükçüoğlu’nu çalışmalarından dolayı kutladı.

Trabzon ile Kahramanmaraş insanı arasında gönülden gönüle bir bağ var Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 21. Olağan Genel Meclis Toplantısı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un katılımıyla gerçekleştirildi.



GÜMRÜKÇÜOĞLU: MARAŞLI AİLELER TRABZON'A YERLEŞTİRİLDİ
Toplantıda gençlerle istişarelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkan Erkoç'un çeşitli seminerler gerçekleştirmek için davet üzerine Trabzon'a geldiğini kaydetti. Trabzon il Kahramanmaraş arasındaki dostluk bağına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, "Kahramanmaraş ülkemiz işgal edildiğinde kahramanca namusunu, dinini, devletini, milletini korumak için büyük bir bayrak açmıştır. Bizim (Trabzon'un) en büyük caddemiz 'Kahramanmaraş Caddesi'dir. Zira Kahramanmaraş bizim kardeş şehrimizdir. Maraş'ın da en kıymetli caddesi de 'Trabzon Caddesi' ismini taşır. Aramızda böyle bir gönül bağımız var. Fatih Sultan Mehmet 1461'de Trabzon'u fetih ettikten sonra Maraş'tan, Konya'dan, Amasya'dan Tokat'tan bazı aileleri Trabzon'a getirerek burada İslami yasayışı ebediyen devam ettirmenin temellerini atmıştır" diyerek sözü  Başkan Erkoç'a verdi.
 


TARİHTEN BERİ ORTAK NOKTALARIMIZ VAR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında Trabzon ile Kahramanmaraş arasındaki ilişkilere dikkat çekti. "Trabzon'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Çünkü burası tarihten beri kardeşimiz olan bir şehir" diyen Başkan Erkoç özetle şunları kaydetti: "Tarihten beri ortak noktalarımız var. Kıymetli Başkanımızın da ifade ettikleri gibi Kahramanmaraş'ın en büyük caddesi 'Trabzon Caddesi'dir. Şimdi orayı yeniliyoruz, restore ediliyoruz. İnsan yapısı olarak da, hassasiyetler noktasında da iki şehir çok benzerlikler gösteriyor. Trabzon insanı ile Kahramanmaraş insanı arasında gönülden gönüle uzanan bir dostluk var. Biz bunu Maraş'ta hep hissederiz” dedi.



BURALARDA BULUNMANIZ ÇOK ÖNEMLİ
Ülkemizin en büük sermayesinin beşeri sermaye olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç: “Gençlerimiz bugün burada bulunarak 'biz de varız' diyor. Ülkemizin en büyük sermayesi sevgili gençlerimizdir. Biz gençlerimize güven duymak zorundayız. Çünkü geleceği inşa etmekte çok önemli görevler üstleniyor. Bu şehir Fatih Sultan Mehmet'in şehri. O çağ açıp çağ kapattığında 21 yaşındaydı. Buralarda Genç yaşta siyasete atılmış bir ağabeyinizim. Gençlik dönemlerinde bu tür faaliyetlerde aldığımız görevler bizim için en önemli referanslar oldu. Buralarda görev almanız sizin içinde çok önemli bir temel teşkil edecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha lise yıllarında çok önemli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. Ben inanıyorum ki Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisinden gelecekte vekiller, başkanlar, bakanlar çıkacaktır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Gençlik Meclisi üyeleri Başkan Erkoç ve Başkan Gümrükçüoğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Editör: Haber Merkezi