Başkan Erkoç, yapımı devam eden Altın Şehir-Kuyumcu Kent inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz’de inşaatlar hakkında bilgi alan Başkan Erkoç, bu bölgenin sanayinin kalbi olacağını ifade etti.

İnceleme sonrasında bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Şu anda Kahramanmaraş’ımız için heyecan verici bir inşaat alanındayız. Kahramanmaraş’ımızın marka şehir yolunda Altın Şehir projesi çok önemli. Altın işçiliği, altın ticareti dünyanın tüm ülkelerinde en öne çıkmış bir sektör, birçok ülkeyi de ayağa kaldıran bu sektör. Oda başkanımız, oda başkanlığına aday olduğu zamandan beri hep bunu hayal etmiştik ve o dönemde de istişarelerimiz olmuştu. Biz de şehrimiz adına heyecanlandık. Kahramanmaraş’a bir Altın Şehir, Kuyumcu Kentin yapılması çok önemliydi. Burada altın işçiliği, altın işlemeciliği yüzyıllardan bu yana, babadan oğla, ustadan kalfaya geçen bir zanaatkarlık. Bunun kaybolmaması, daha güzel ve daha sağlıklı ortamlarda yapılması için biz de yoğun gayret ederek Oda Başkanımızın yanında olduk. Şehrimiz adına hamd olsun bu projeyi dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık Beyi de oda başkanımızla birlikte ziyaret ederek programa alınması konusunda o dönemdeki milletvekillerimizle beraber etkili olduk. Bu gün de bunun ortaya çıktığını görmek çok mutluluk verici bir olay. Ben inanıyorum, burası Kahramanmaraş’a çok büyük katma değer sağlayacak. Kahramanmaraş ismini tüm dünyada duyuracak. Burası havalimanına da çok yakın bir yer. İnsanlar buraya dünyanın her yerinden uçakla rahatlıkla ulaşabilecekler.

Ayrıca burada yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı olacak. Kahramanmaraş’ın makro ekonomik dengelerini de çok önemli derecede büyütecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin, Kuyumcular Odamızın ve başkanımızın her zaman yanındayız. Burası şehir ekonomisi açısından, yerel ekonomiyi güçlendirme açısından Türkiye’deki en örnek projelerden bir tanesi olduğuna inanıyoruz. Biz yerel ekonomileri güçlendirerek genel ekonominin daha güçlü hale geleceği inancındayız.

Hükümetimiz projelerimizi oluşturduğumuzda Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her türlü desteği vermekteler. En güzel örneklerden bir tanesi bu proje. Bakanımızı ziyaret ettiğimizde çok heyecanlanmış ve hemen de onay vererek kısa sürede ihalesi yapılmıştı. Burasının bir kısmını bakanlığımız bir kısmını da kuyumcularımız karşılamakta. Kahramanmaraş’ımız açısından mükemmel bir yatırım olmakta. Etrafında ise işyerleri yapılmakta ve artık bu bölge Kahramanmaraş’ın üreten bir bölgesi, Kahramanmaraş sanayisinin kalbi haline gelmiş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah hep beraber Kahramanmaraş’ı ekonomik olarak ta büyütmeye devam edeceğiz. İnşallah Kahramanmaraş’ımız geleceğe daha güçlü adımlarla yürümeye devam edecek” diye konuştu.

Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz ise yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Altın Şehir Kuyumcular sitesi inşaatımızı ziyarete geldiler. Biz daha bu inşaata başlamadan öncede Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan, il başkanlığı döneminde de bu konuyu kendileriyle istişare etmiştik. Başından beri bizim bu projemizi hem maddi hem manevi olarak desteklerini esirgemediler. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un da destek ve güveniyle biz de inşaatımıza başladık, Sanayi Bakanlığı destekli olarak. İnşaatımız artık sona doğru adım adım yaklaşıyor. İnşaatımız kırk dönüm arsa üzerinde 107 bin metrekare kapalı alan olan içinde 450 iş yeri bulunan kuyumcu imalatçıları için yaptığımız küçük sanayi sitesi. İnşallah bu binalarımız bittiğinde 7000 kişi burada istihdam edilecek, ilimize özellikle ve ülkemize katma değer sağlayacak. Bizim burada bunu yapmada ki hedefimiz; kuyumculuk altyapısını geliştirmek, teknolojiyi Kahramanmaraş’a kazandırmak ve özellikle Avrupa ülkelerine ihracat yapabilecek kapasitenin altyapısını oluşturmaktadır. Bugünde artık yavaş yavaş bunun sonuna doğru yaklaşıyoruz. İnşallah 2019 senesi içerisinde imalatçılarımız buraya taşınacaklar. Son sistem, yeni teknolojiyi kullanarak inşallah ihracat yapmalarının önünü açacağız. Biz özellikle bu projede, biz bunları Fatih Başkanıma İl Başkanlığı döneminde de anlattığımızda da çok heyecanlandı. Bu sektörün Kahramanmaraş’a, İstanbul’dan sonra en büyük lokomotifi olacağını; çelik, tencereyi de, tekstil de inşallah zorlayarak direkt buradan ihracat yapabilir hale geldiğimizde ben ve esnaflarım. Fatih Başkanıma bugün minnetlerimizi arz ediyoruz. Desteklerinden, bize verdiği heyecandan dolayı. Bugünde yanımızdalar birlikte inşaatımızı gezdik. Kendisine Allah yar ve yardımcısı olsun. Bütün esnafın duası da kendileriyle” diye konuşarak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.

Altın Şehir Kuyumcu Kent 40 dönüm alan üzerine 107 bin metrekare kapalı alanı ile 450 işyeri ve sosyal donatıları ile birlikte Selçuk Sitesi başta olmak üzere merkezdeki kuyumcu atölyelerini bir arada toplayacak ve 7 bini kuyumcu esnafı olmak üzere yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Editör: Haber Merkezi