İstiklal Marşımızın okunduğu ve ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgür bir şekilde dalgalandığı sürece milletimizin ortak sesi ve ortak vicdanı olmaya devam edeceğini ifade edem Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Marşımız sadece bir şiir, bir marş değildir. Bu vatan toprağı üzerinde yaşayan herkesin milli hislerine tercüman olan ve yıllardan beri başımızı dik tutan, bazen gözyaşlarıyla, bazen büyük bir sevinç ve coşkuyla dinlediğimiz bir destanın dile gelişidir. İstiklal Marşımızın yazıldığı o günleri yeniden yaşamamak için millet olarak, her alanda kendimizi geliştirmek, barış ve kardeşliğimizi pekiştirerek, gelecek nesillerimize güzel bir gelecek bırakmak için İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif'i iyi öğrenmemiz ve anlamamız gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, Milli Şairimiz Akif’i anlayıp, başta İstiklal Marşımız olmak üzere, yazdığı tüm eserleri iyi analiz ederek ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaklarına olan inancımız tamdır.

Bu düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın ruhunu, milletimizin ortak irade ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.”
Editör: Haber Merkezi