Bu toplantıdan istifade edilmesi gerektiğini vurgulayan Akkurt özellikle öğretmen-öğrenci ilişkilerine özen gösterilmesi gerektiğine ve yanlış anlaşılma durumunun ortaya çıkmaması için dikkatli olunması gerektiğini bazı çarpıcı, yaşanmış olaylarlı gündeme taşıdı. Yanlış anlaşılmalara meydan verecek tavır ve davranışlardan kaçınılmasını istedi.


Ülkemizde son dönemde yaşanan terör olaylarının altını çizen Akkurt, terör olaylarıyla mücadele konusunda birlik-beraberlik ortamının gerekliliğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan ve kısa Adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı’nın çok önemli olduğunu, bunun kullanılması ve yaygınlaştırılmasını istedi.

 


Millî Eğitim Müdürü Akkurt daha sonra şu ifadelere yer verdi:


‘’ Arkadaşlar, iletişimin insan hayatında çok önemi çok büyüktür. Okul yöneticilerinizle, velilerinizle veya öğrencilerinizle her kim olursa olsun güzel iletişim kurmanız sizi yanlış anlaşılmaktan korur ve başarıya götürür, o nedenle herkesle sağlıklı iletişim kurmak zorundasınız. Bol bol kitap okuyun, öğrencilerinize de kitap okuma alışkanlığını kazandırın.

Her toplantımda anlatırım. 3 kırmızıçizginiz olsun, bunlardan bir tanesi yolsuzluk bütün alanı kapsadığını bilin arkadaşlar. Bununla ilgili uzun uzun konuşabiliriz, arife tarif gerekmez, hiçbir arkadaşımın yolsuzluğa bulaşmasını istemem, ikinci kırmızıçizgimiz ahlaksızlık diye tarif ettiğimiz içerisini cinsel istismarından, şiddete kadar bütün alanları doldurabilirsiniz. Hiçbir arkadaşımızın ne kendini, ne de bizlerin başını öne eğdirecek bir ahlaksız tavır ve davranış içinde bulunmasını arzu etmediğimize dikkat çekiyorum. Üçüncü kırmızıçizgimizde vatandaşa kötü muamele davranışıdır. Bizler vatandaşlarımıza hizmet için varız. Onlar için organize olduk, onlar için teşkilatlandık. Bu devasa yapılar onlar için kuruldu. Tabi onların uygunsuz her taleplerini de yapalım demiyorum. Sizler her gelen vatandaşın işini isteği doğrultusunda yapmak zorunda değilsiniz. Yapılmayış nedenlerini uygun bir dille izah ederseniz bir problemle karşılaşmazsınız.’’ Dedi.

 

Okul müdürlerinin huzur ve güven içinde görevlerine sarılmalarını isteyen İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, müdürlerden gelen sorulara da cevap vererek toplantıyı sonlandırıldı.


Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Akküncü, Sıddık Şirikçi, Duran Doğan ve göreve yeni atanan okul müdürleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi