Programa yakın zamanda şehadet mertebesine çıkan ve İstanbul’da ikamet eden Şehit Hakan Çil ve Şehit Ömer Erüstün’ün ailelerinin yanı sıra Tarihçi Prof.Dr. Ömer İşbilir, Alanya K.Maraş Derneği 2. Başkanı İsmail Demir, Serik K.Maraş Dernek Başkanı Hüdaverdi Koca, Nurhak Dernek Başkanı Nuri Kesgin, diğer K.Maraş dernek yöneticileri ile aileleri ile beraber çok sayıda hemşerimiz katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Katılımcılara Şehit Hakan Çil’in ailesi tarafından yemek ikram edildi. Programa Çanakkale’den Günümüze Şehitlerimiz konulu hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam edildi. Sinevizyon gösteriminden sonra günün anlam ve önemi ile alakalı dernek başkanı Ahmet Ardıç bir konuşma yaptı. 

Ardıç konuşmasında, şanlı ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Geçmişte ve günümüzde nice kınalı kuzular bu vatan uğruna can verdi. Çanakkale’de nice olağanüstü anılar var diyerek , Albay Hulusi efendi bir hatırasından bahsetti.  İstanbul’dan gelen topları gizli bir şekilde cepheye ulaştırmaya çalışırken bataklığa saplandı çıkmıyordu. Süvari içerisinde Destan isminde bir at vardı onu getirin dedi. Destanın bir insan gibi boynuna sarılarak Destanım bu bir din işi, iman işi, vatan işi göreyim seni diyerek Destanın gayreti ile top arabası saplandığı yerden çıkar ama Destan ölmüştür, dedi. 
Şehit Hakan Çil’in kardeşi İsmail Çil ve Şehit Ömer Erüstün’ün babası Ali Erüstün katılımcılara teşekkür ettiler. 

Program Çanakkale’den günümüze şehitlerimiz için okunan hatimler için yapılan duaların ardından son buldu.  Katılımcılara karanfil ve özel yaptırılan mevlid çöreği hediye edildi. 
Editör: Haber Merkezi