Bu etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ, Rasim Özdenören Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Rasim Özdenören Halk Kütüphanesi’nde yetişkin ve çocuk bölümlerini ayrı ayrı ziyaret eden Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ, sohbet ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç adına çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.



Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ burada yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz genelinde 17 kütüphane ile hizmet vermekteyiz. Göksun ve Bahçelievler Kütüphanelerimiz de tamamlanmak üzere bunların da hizmete girmesi ile kütüphane sayımız 19’a yükselecek. Şehir Kitaplığı ile bu sayıyı 20’e yükseltmeyi hedefliyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, her fırsatta öğrencilerin ikinci velisi olduğunu dile getirmektedir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütmekteyiz.

Kütüphanelerimizde yetişkin, çocuk ve internet bölümleri ile hizmet vermekteyiz.

Bu yıl ki kütüphaneler haftası münasebetiyle Kütüphaneler Arası Futbol Turnuvası düzenliyoruz. Kütüphanelerimizin sadece ders çalışma yerleri olmadığını ve müdavimlerimize çeşitli etkinliklerle hizmet verme gayretinde olduğunu göstermek adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerimize, salon sporlarını da ekleyeceğiz. Kütüphanelerimizin bulunduğu mahallelerimizde mahalle sakinleri ile irtibat halindeyiz. Kütüphanelerimizde kayıt sistemini de başlattık. Velililerimiz öğrencilerinin hangi saatler arasında kütüphanede ders çalıştıklarını bilebilecekler.



YGS Deneme Sınavında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirerek Çanakkale’ye gönderdik. Aynısını LYS için de düşünüyoruz. Öğrencilerimize daha iyi hizmet sunabilmek adına gayret gösteriyoruz.

Kütüphanelerimize devam eden müdavimlerimiz arasında çeşitli etkinlikler ve aktivitelerle çeşitli hediyelerle ödüllendirerek gezilere götüreceğiz.

Bu vesile ile kütüphanelerimizden faydalanan bütün öğrencilerimizin ve kütüphane çalışanlarımızın 52. Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi