Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, 4. Tekstil Makineleri Fuarı'nın, Kahramanmaraş'a tekstilde, özellikle ihracat alanında yeni kapıların aralandığı dünya çapında başarılı bir organizasyon olarak yoluna devam edeceğini söyledi.

Fuarı ziyaret eden Zabun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile KMTSO'nun desteğiyle açılan 4. Tekstil Makineleri Fuarı'nı iki günde 2 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Bu hafta, kent adına çok önemli iki büyük organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Zabun, pamuktan kumaşa, kumaştan hazır giyime, dünya tekstil sektörünün üretim ve moda merkezi haline gelen kentin, hem fuara, hem de Uluslararası Tekstil Zirvesi'ne ev sahipliği yaptığını söyledi.

Hem fuarın, hem de tekstil zirvesinin, bu alanda dünya teknoloji devlerinin katılımına sahne olduğuna dikkati çeken Zabun, "Kahramanmaraş, tekstil sektöründe artık küresel bir oyuncudur. Bunu buradaki katılımda da net olarak görüyoruz." dedi.

İtalya başta olmak üzere 19 ülkeden dünyanın teknoloji devlerinin de arasında bulunduğu makine üreticisi şirketlerin fuarda son teknolojilerini sergilediğini ifade eden Zabun, burada yeni yatırımların, ticari işbirliklerinin temellerinin atıldığını vurguladı.

Zabun, şunları kaydetti:

"Tekstil makineleri konusunda başarılı bir yerli üretim olduğunu görüyoruz. Burada, İtalyan firmalarla rekabet edebilen çok başarılı Türk şirketleri de yer alıyor. Kahramanmaraş'tan firmalarımız da buna dahil. Ben hepsini yürekten kutluyorum. Fuarımızın ikinci günündeyiz ve 2 bine yakın ziyaretçiyi konuk etmiş bulunuyoruz. Şehrimizin global anlamda, böylesine geniş bir yelpaze ile temsil edilmesi, gelecekteki konumu açısından da oldukça ümit verici. Umuyorum fuarımız Kahramanmaraş'a tekstilde, özellikle ihracat alanında yeni kapıların aralandığı dünya çapında başarılı bir organizasyon olarak yoluna devam edecektir."

Emeği geçenlere teşekkür eden Zabun, 200 firmanın katıldığı fuarın yarın sona ereceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi