Emret Başkanım

  İki gün öncesi Türkiye’sini bir düşünün !

    Seçim yapılır, partilerin vekilleri belli olur, vekiller yemin eder, Cumhurbaşkanı en çok oyu alan , en çok vekil çıkaran partinin genel başkanı çağırır hükümet kurması için görev verir..

    Hükümet kurulur, sonra Cumhurbaşkanına çıkılır, cumhurbaşkanı sevmediği kişileri bakan olarak atamaz, üstünü çizer

    Basın yansıyan liste ile Cumhurbaşkanlığından çıkan liste farklı olur..

    Sonra : Hükümet Meclis de güven oyu oylaması yapar..

    Burada Pazarlıklar kırıla gider

    Sonra : bakanlar devir teslim törenleri 40 gün süren kabuller..

    Hükümeti beğenmeyen muhalefet : Gen soru, yan soru bilmem ne sorusu ile hükümeti düşürmek için : Güneş motel olayı gibi vekil satın alarak hükümeti bir gecede düşürür ve Türkiye yeni bir kaos ortamına girerdi..

     Kısaca eski Türkiye bu idi..

     Saat 21 46 da Cumhurbaşkanı 16 bakanı açıkladı, üzerinden 24 saat geçmeden bakanlar TBMM yemin ederek, makamlarına oturdular..

     Cumhurbaşkanı ise yurt dışı turuna çıktı..

     Eskiden bunlar mümkün değildi..

     Türkiye artık şuna alışması gerekiyor : Emret Başkanım

     Her ne kadar : kanunen Cumhurbaşkanı olsa da o artık bir başkan !

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , dün Azarbaycan, Kıbrıs Ziyareti yaptı, bugün ise NATO toplantısı için Bürüksele gidecek bu da şu demek 6 bin 100 km. kuş uçuşu yol kat edecektir..

     Gazeteci olunca bize hep bakanlar soruluyor !..

     Bakanları tanımıyoruz: Bildiğimiz Abdulhamit Gül, Berat Albayrak, Mevlüt Çavuşoğlu, Süleyman Soylu diğerlerini tanımıyoruz, tanımayınca yorum yapmakda yanlış olur..

     Bu arada Sayın Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar , en gözde bakan bana göre !..

     Niye derseniz: Meslekte 40 yılı devirmişim, bugüne kadar , Sivil Milli Savunma Bakanı hiçbir zaman kabul görmedi..

     15 Temmuz 2016 kadar da hep kavgalı oldular..

     66 yıl önce Albay Ali Seyfi Kurtberk Milli Savunma Bakanı olmuştu. Ondan sonra Milli Savunma Bakanı hep sivilden oldu ve sürekli bakan ile asker kavgalı oldu..

     15 Temmuz dan bu yana bir kavga yoktu, bugün Milli Savunma Bakanı olan Hulusi Akar , o hep : Sayın Genel Kurmay başkanımız , birliklerde Sayın Komutanım olarak karşılanacaktır..

     Yeni sistem ile Genel Kurmay Başkanılığı doğrudan , Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar ‘a bağlanacak, Bakan gittiği her yerde : Emret komutanım olarak karşılanacaktır..

     Emret Başkanım

     Emret Komutanım

     Bu sebeple bu uyum bana göre 10 üzerinden 10 alan bir atama oldu.

     Gazetecilik mesleğimizde çok şahit olduk, milli savunma bakanını Andırın da jandarma karakoluna sokmadıklarına şahit olmuştu. Tabi o zaman sıkı yönetim vardı yazamıyordun..

     Biz bugünleri görerek yaşayarak geldik, bu sebeple bana göre 16 kişilik bakanlar kurulunun yıldızı Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanlığındır..

     Başkomutan Sayın Cumhurbaşkanı , yani Başkan Recep Tayyip Erdoğan başta olacağı için, herkes :” Emret başkanım” diyecekleri için çok fazla önemi yok..

     Yeni sistem hızlı karar verme ve hızlı iş yapma sistemi olarak görülüyor..

     İnşallah öyle olur:

     TBMM de vekillerimiz: Türk Ceza Kanunu , Medeni Kanun, özellikle İş kanunları üzerinde çalışma yaparak, iş adamlarını rahatlatacak kanunları çıkarılarsa Türkiye büyüme yolunda yoluna devam eder , yoksa bu iş kanunları ile aklı olan yatırım yapıp işçi çalıştırmaz..

     Şu anda yürüklükte olan kanunlarla : iş verenin hiçbir hakkı yok, her konuda işçi haklı ve patron iş veren ise PKK dan daha tehlikeli bir suçlu..!

     TCK ise hiç yürek soğutmadığı gibi her gün yeni mağdurlar üretiyor, Türkiye de kanunların sil baştan yeniden düzenlemesi gerekir..

     Bugün: Bir petrol kanunumuz yok, bir internet kanunumuz yok, 100 yıllık delme çatma Fransa dan aldığımız kanunlarla ülkeyi yönetmeye çalışıyoruz ! bu sebeple birinci görev Sayın Abdulhamit Gül bakanımızın ve Adalet bakanı olarak bu kanunları yeniden düzenlemesi gerekiyor.. hem de hızlı bir şekilde..

     Bu vesile ile yeni hükümetimizin hayırlı olmasını diliyorum..

     Emret başkanım diyorum..

     İyi günler.