Hayvancılıktan kırsal turizme, kültür balıkçılığından yenilenebilir enerji yatırımlarına, bitkisel üretimden arıcılığa birbirinden farklı sektörlerde yatırımcılara hibe veren TKDK, yöresel ürünlerin üretimine de destek veriyor. Bu çerçevede Üçüncü Çağrı Döneminde destek almaya hak kazanan ve Kahramanmaraş’ta cevizli pekmez sucuğu, un sucuğu, fıstık ezmesi, zeytinyağı, domates ve biber salçası üretmeyi hedefleyen 3 ayrı proje için Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğünde düzenlenen törenle hibe sözleşmesi imzalandı.

Her ne kadar kamuoyu özellikle hayvancılık, bitkisel üretim ve kırsal turizme verdiğimiz desteklere yoğun bir ilgi gösterse de TKDK olarak yöresel ürünlerin üretimine de önemli düzeyde destek vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün toplam yatırım bedeli 12 Milyon Lira’nın üzerinde olan 6 proje için sözleşme imzaladık ve bunların 3 tanesi Kahramanmaraş’a özgü ürünleri yüksek standartlı tesislerde üreterek halkımızla buluşturmayı amaçlıyor. Kahramanmaraş’ın dondurmasını, tarhanasını ve peynirini üreten tesislere daha önce destek verildi.

Bu dönemde, şu ana kadar TKDK desteğiyle tanışmamış cevizli pekmez sucuğu, un sucuğu, fıstık ezmesi, biber ve domates salçası gibi şehrimize özgü tatlar, AB fonlarıyla desteklenecek. Yöresel ürünler kapsamındaki projelere Kahramanmaraş’ta % 55 oranında hibe desteği veriyoruz. 5.000 Avro ile 500.000 Avro arasında yapılacak yatırımlara destek veriyoruz. Kahramanmaraş’a özgü lezzetleri yaşatmayı arzulayan, yüksek standartları olan nezih tesislerde üretim yapmak isteyen tüm girişimcileri bu desteklerden yararlanmaya davet ediyoruz.

Kadın ve genç girişimciler TKDK tarafından oldukça önemseniyor. Bu durumun uygulamada da karşılığı var. Bugün sözleşme imzalayan yatırımcıların hepsinin kadın olması da bu konuya ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi.

Sözleşme imzalanan yatırımlar arasında yöresel ürünlerin yanı sıra kırsal turizm ve bitkisel üretim projeleri de bulunmakta ve söz konusu yatırımlar için 5 Milyon Lira hibe ödemesi yapılması planlanıyor.

Törene, TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Birim Amirleri ve personel katıldı.

Editör: Haber Merkezi