Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş’ta yatırımı devam etmekte olan faydalanıcılarla bir araya geldi. IPARD Programı kapsamında desteklenecek alanlar ile ilgili olarak Kırsal Kalkınmaya yönelik proje sunan girişimcilere toplam yatırım miktarı üzerinden % 50 ila % 65 oranında hibe desteği sağlayacak olan  TKDK ; 2014 yılının sonuna kadar kullandırılması planlanan fonların tamamının faydalanıcıya ulaştırılması adına çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü 2014 yılında yaptığı yatırımlarla hibe alma aşamasına gelmiş faydalanıcılarla ve ilgili danışman firmalarıyla İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda bir araya gelerek yılın bu döneminde yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Ödeme Talep Uzmanı Harun CÜLFÜK faydalanıcılara ve danışmanlara hazırlığı yapılan Ödeme Talep Paketinde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Ayrıca kuruma önceki çağrı dönemlerinde hibe almak için hazırlanan Ödeme Talep Paketlerin de tespit edilen sorun yada aksaklıklar üzerinde çalışılarak yatırımcılar ve danışman firmaların bu dönem için gereken tedbirleri almaları konusuna değinildi.


 TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU, faydalanıcılar ve danışman firmalara çalışılacak sürecin oldukça kısa olması nedeniyle kurumla sürekli irtibat halinde adım atılması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. Birlikte yapılacak titiz ve özenli bir çalışma ilimiz ekonomisine 2014 yılı için ne kadarlık katkı gerçekleştireceğimizi belirleyecektir. Yapılacak hataların telafisi olmayacağından hep birlikte oldukça dikkatli ve hızlı bir çalışma performansı göstermemiz gereklidir. Kurum mevzuatımıza uygun bir şekilde hazırlayacağınız Ödeme Talep Paketi ile IPARD fonlarından ilimiz yatırımcılarına en yüksek oranda kullandırmayı hedefliyoruz.



 
TKDK tarafından uygun harcamalar kapsamında değerlendirilecek hibe destekleri kuruma verilen yatırım projelerinin yapım inşaat işleri, makine-ekipman alımı, genel harcamaları (görünürlük tabela alımı,  danışmanlık ve proje çizim harcamaları) kapsamaktadır.

 

 

Editör: Haber Merkezi