KIRSAL TURİZM VURGUSU ÇOK ÖNEMLİ

TKDK hakkında ve desteklenen projelerle hibe destekleri konusunda bilgi veren Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU, TKDK’nın 10 Kasım 2014 tarihi itibariyle 13.  Proje Başvuru Çağrısına çıktığını hatırlattı.

USLU, Ekinözü’nün sahip olduğu şifalı su kaynağı nedeniyle Kırsal turizm için mükemmel bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, katılımcılara hibe destekleri hakkında detaylı bilgi verdi. Mevcut bulunan pansiyon ve konaklama yerlerinin de modernizasyon ile gelişiminin mümkün olduğunu belirten USLU, TKDK’nın önceki dönemlerde hibe desteği sağladığı yatımları hatırlatarak Ekinözü halkından proje beklediklerini belirtti.

Kırsal turizm konusunda yoğun ilginin olduğu toplantı sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı. Ekinözü İlçesinin ihtiyaçlarının da değerlendirildiği toplantıda, yatırım yapılabilecek alanlar hakkında istişare edildi.

TKDK Tarafından Hibe Desteği Verilen Alanlar

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hibe desteği verilen yatırım başlıkları şunlardır;

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,

Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,

Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması,

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi,

Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi,

Kırsal Turizm,

Kültür Balıkçılığı.

TKDK’nın Desteklediği Yatırımlar KDV ve Gelir Vergisinden Muaf Tutuluyor

 

TKDK, bahsi geçen yatırım alanlarında gerçekleştirilen yatırımlara % 50 ile 65 arasında hibe desteği veriyor. Yapılan harcamalar KDV’den ve alınan hibeler ise gelir vergisinden muaf tutuluyor.

Editör: Haber Merkezi