Geçtiğimiz yıl düzenlenen ikinci edisyonu KTM 2016’da, 187 yerli ve yabancı katılımcıyı ağırlayan fuar, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Almanya, İsviçre, Fransa, Çin, Belçika ve Kuzey Kore başta olmak üzere birçok ülkeden katılımcıya ev sahipliği yapmıştı. 

Bu yıl da İtalya, Almanya, Fransa, Belçika ve İsviçre başta olmak üzere, 16 ülkeden 190’nı aşkın katılımcı ile birlik de yapılacak olan KTM 2017, uluslararası teknoloji üreticilerinin tekstil işletme temsilcileri ile buluşma merkezi haline gelecek.

DÜNYA MARKALARI TEKSTILIN MERKEZI KAHRAMANMARAŞ’TA
Uluslararası yapısıyla dünya çapındaki tekstil teknoloji üreticilerini Kahramanmaraş ve bölge tekstilcileri ile bir araya getirmeye hazırlanan KTM 2017, devlerin buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Elyaftan ipliğe, dokumadan terbiyeye tekstilin her alanına dokunacak olan KTM 2017 Fuarı’nda birbirinden önemli gelişmelere yer verilecek. 

Tekstil üretiminin başlangıç noktası elyaftan ipliğe uzanan yenilikler; iplik eğirme, nonwoven, yapay elyaf ve garnitür çözümleri konusunda uzman makine üreticisi Alman Trützschler, tarafından tanıtılacak. KTM 2017’yi adeta bir iplik işletmesine dönüştürecek olan Trützschler, ipliğin merkezi Kahramanmaraş’ta, iplik işletmelerinin ihtiyacı olan çözümleri tanıtmaya hazırlanıyor. Köklü geçmişi ve 160 yıllık deneyimi ile kısa lif elyafların eğrilmesi için tam makine hattı sunan İtalyan devi Marzoli ise gelişmiş eğirme teknolojilerini KTM 2017’de Türkiye pazarına sunacak. 

İplik işletmelerinin vazgeçilmez çözüm ortağı Rieter, fuarda tanıtacağı yenilikler ile iplik teknolojilerine yeni bir boyut getiriyor. Yaklaşık 50 yıldır Türkiye pazarında varlığını sürdüren İtalyan Savio ise PulsarS model bobin makinesi üzerinde elektronik iplik gezdirici(iplik rehberli traversli) sistemin lansmanını dünyada ilk kez KTM 2017’de yapacak. İplik işletmelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Bobin ve Vortex makinelerinin dünyaca ünlü üreticisi Murata ise Fpro Plus ve Qpro Plus bobin makineleri ile Kahramanmaraş’ta iplikçiliğin geleceğine projeksiyon tutacak. 

İplik işletmelerinin olmazsa olmazları arasında yer alan konulardan biri de kalite kontrol. Tekstil sektörüne yönelik kalite kontrol teknolojileri üreten Uster Technologies, fuarda iplik işletmelerine kalite ve verimlilik yönetiminde güç katan USTER® TESTER 6’yı tanıtmaya hazırlanıyor. 

İpliğin kumaşa dönüşme hikayesi dokumayla devam ederken, dokuma hazırlık sistemlerinin önde gelen ismi Stäubli Türkiye pazarına verdiği önemi, KTM 2017’de bir kez daha ortaya koymaya hazırlanıyor. İsviçre merkezli Stäubli, fuarda otomatik tahar makinesini sergileyecek. Dokuma sektörünün dünya çapındaki İtalyan üreticisi Itema ise dokuma teknolojileri ile dünyaya öncü olmaya devam ediyor. Itema, çalışır vaziyette sergileyeceği yeni Rapierli Dokuma Makinesi R9500 ve Airjet Dokuma Makinesi A9500 ile geliştirdiği dokuma teknolojilerini Kahramanmaraşlı tekstilcilere tanıtacak. 

Dokumanın yanı sıra örgü teknolojilerindeki yenilikler de KTM 2017’de sergilenecek. Dünyanın en önemli yuvarlak örgü makinesi üreticilerinden Pai Lung ve Vanguard &Pai Lung tekstil işletmelerine sunulan yeni teknolojileri ve avantajlarını yakından tanıtacak. Örme sektöründe, teknoloji ve hizmet kalitesiyle fark yaratan Taiwan menşeili Wellknit ise bölgede ilk kez sergileyeceği yaka makinasının yanı sıra ribana ve 3 iplik jakar makinesini tanıtacak. 

Tekstil sektörünün dünya çapındaki uzman isimlerinden Monforts, Morisson, Toyota, Mahlo, Luwa Havalandırma ve Has Group gibi daha birçok markanın katılım gösterdiği KTM 2017, sektörel yeniliklerin sergilendiği bölgenin en önemli buluşmasına imza atacak. 

KTM 2017’de yerli üreticiler de gücüne güç katmaya hazırlanıyor, tekstil laboratuar ekipmanlarının güçlü üreticilerinden Ataç Makine KTM 2017’de yeni teknolojilerini bölge tekstilcisinin beğenisine sunarken, yerli makine üretiminin başarılı temsilcilerinden Effe Endüstri Otomasyon A.Ş ise 2016 yılında lansmanı yapılan ‘Pasha’ Ram makinesini bölge tekstilcisine sergileyecek. Kontini tumbler, gergisiz kurutma, poslu ramöz, askılı tip fikse ve fular makineleri ile en son teknik gelişmeleri tekstil işletmelerinin kullanımına sunan ihracat şampiyonu Elteksmak, KTM 2017 Fuarı’nda yer alarak, yeniliklerini bir kez de Kahramanmaraş’ta tanıtmaya hazırlanıyor. 

Kahramanmaraş’ın gururu, Türkiye’de ve dünyada iklimlendirme denilince akla ilk gelen firmalardan Temsan Makine ise Kahramanmaraş’ta üretimini gerçekleştirmeye başladığı slasher boya makinesi ile yerini alıyor. 

Alman mühendisliği ve Türk kalitesini birleştiren önemli yerli üreticilerden Pro-SMH ise denim sektörünün yeni gözdesi slasher ve haşıl makinelerini KTM 2017’de sergileyecek.

YOĞUN ZIYARETÇI ILGISI KTM 2017’YE TAŞINIYOR
2014 yılında ilki gerçekleştirilen KTM 2014’te 21 ülkeden katılımcı ve 22 şehirden ziyaretçi ağırlayan fuar, 2016 yılında gerçekleştirilen ikinci edisyonu KTM 2016’da 6.382 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Kahramanmaraş başta olmak üzere, Adana, Gaziantep, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa, Denizli, Bursa, Kayseri, Malatya, Adıyaman, Tekirdağ ve İstanbul gibi şehirlerin yanı sıra birçok farklı ülkeden de ziyaretçilerin ilgisini çeken fuar, 2017 edisyonunda da ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

KTM 2017, DESTEKÇILERI ILE DAHA GÜÇLÜ
KTM 2017, Türkiye’deki en önemli bölgesel tekstil makine fuarı olarak, Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının desteğini almaya devam ediyor. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliği ve İstanbul Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (İTHİB) ana sponsorluğunda, KOSGEB ve birçok sektörel kuruluşun desteği ile gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, aynı zamanda Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, On İki Şubat Belediye Başkanlığı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından da desteklenmeye devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi