Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı KTF 2018, bu yıl dördüncü kez düzenleniyor.

Türk tarım sektörünün devlerini buluşturan platform Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı- KTF 2018, bu sene 1-4 Kasım 2018 tarihleri arasında Kafum Fuar Merkezi’nde dördüncü kez kapılarını açıyor.

Tarım makinaları ve teknolojilerinden, hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine, tohumculuktan, örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden, sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar geniş bir katılımcı yelpazesine sahip olan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı- KTF 2018, bu yıl bir kez daha tarım sektörünü bir araya getirmeye hazırlanıyor.

ECR Fuarcılık tarafından, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Desteği ile bu yıl dördüncü kez düzenlenen Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tarım sektörünün önde gelen üreticilerini, yurtiçi ve yurtdışından gelen alım heyetleri ile buluşturarak sektörel görüşmelerin yapılacağı ticari bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Yeni tarımsal mekanizmaların yanı sıra sera teknolojileri, tohum ve fide, bitki besleme ve koruma, hayvancılık, su ürünleri, organik tarım, sulama sistemleri ve hizmet & lojistik alanlarında sektörün ihtiyaç duyduğu her türlü makine, alet ve sistemlerin tanıtılacağı, tüm teknolojik yeniliklerin görücüye çıkarılacağı fuarda, farklı kategorilerde ürün lansmanları da gerçekleştirilecek. Böylece KTF 2018’ e gelecek olan ziyaretçiler, hem ürün satışı hem de teknolojik gelişmeleri yerinde görüp, ihtiyaçları olan her türlü bilgiye ve ürüne ulaşmış olacaklar.

TARIM TEKNOLOJİLERİNDEKİ SON UYGULAMALAR KTF 2018’DE TANITILACAK

Tarım sektörünün öncü kurum ve firmalarının deneyimlerini paylaşmak ve modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için paha biçilmez bir fırsat sunan KTF 2018, tarım sektörünün en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl üçüncüsü düzenlenen fuarda, tarım makineleri ve teknolojilerinden, hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine, tohumculuktan, örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden, sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar 120’ nin üzerinde katılımcı ağırlanmıştı.

Bu yıl ise, tarım sektörünün en kapsamlı fuarlarından biri olan KTF 2018’ e 200’ ün üzerinde firmanın katılımı bekleniyor. Adana, Osmaniye, Sivas, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden 40 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuar'ına gelen ziyaretçileri çeşitli sürprizler de bekliyor olacak.

TARIM SEKTÖRÜNDEKİ YERİNİ GİTTİKÇE SAĞLAMLAŞTIRAN KAHRAMANMARAŞ

15 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile Türkiye’nin on birinci, tarımsal potansiyeli bakımından da ülkemizin önde gelen illerinden olan Kahramanmaraş; Doğu Akdeniz Bölgesinde yer almakla birlikte, konum itibariyle birçok bölgenin geçiş noktasında bulunuyor.

Kahramanmaraş’ta başlıca yetiştirilen ürünler arasında ise; buğday, arpa, nohut, pamuk, kuru fasulye, ayçiçeği, şeker pancarı, mısır, mercimek, kırmızıbiber, antep fıstığı, zeytin, ceviz, trabzon hurması, ayva, sofralık üzüm, kurutmalık üzüm, kiraz, elma, incir, nar, kivi, sumak, domates, patlıcan, acur, maydanoz, sarımsak, soğan, çeltik, armut, şeker pancarı, patates, lahana, kaysı, soya fasulyesi gibi oldukça çeşitli bir ürün yelpazesi bulunuyor. Çayır, mera ve yayla bakımından da oldukça zengin olan Kahramanmaraş’ta koyun, sığır, kıl keçisi ve kümes hayvancılığı da önemli bir yere sahip.

Her geçen yıl tarım sektörünün parlayan yıldızı haline gelen Kahramanmaraş,  hayvancılık uygulamaları, balık ve bal üretimi ile de dikkat çekiyor. 30 bin civarında arı kovanı bulunan Kahramanmaraş’ta, Binboğa Balı ülke çapında ün kazanırken, su ürünleri açısından önemli ve debisi 1000 litre/sn’nin üzerinde olan toplam 20 civarında akarsu bulunuyor. 8 adet baraj gölü ve 7 adette gölete sahip olan Kahramanmaraş’ta, yaklaşık 19 alabalık işletmesi faaliyet gösteriyor. Küçük ve büyükbaş hayvancılığa da önem verilen ilde, son yıllarda bu alana yapılan yatırımlar oldukça dikkat çekiyor.

Tarımsal alanda gerek üretim çeşitliliği, gerekse farklı üretim şekilleri ile ülkemizde yakın bir gelecekte çok daha önemli bir yere sahip olacak olan Kahramanmaraş, KTF 2018 Fuarı ile bu alandaki iddiasını sürdürüyor.

Tarım ve hayvancılık ile ilgilenen tüm ziyaretçilerin ilgisini çekecek olan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı- KTF 2018, 1 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan açılış seremonisinin ardından 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Editör: Haber Merkezi