Anadolu’nun zengin kültürünü ve sanat anlayışını hala yaşatan ve bu anlamda önde gelen şehirlerden bir tanesi olan Kahramanmaraş’ta metal işlemeciliği, çok eski bir geçmişe sahiptir. Bugün Kahramanmaraşlı üreticilerin bin bir zahmetle işlediği bakır, alüminyum ve çelik eşyalar her evin en değerli köşesinde kendisine yer bulmaktadır. Böylesine önemli değerleri yaşatan üreticilerin verilen desteklere ilişkin farkındalıklarını artırmak ve desteklerden yararlanmaları adına TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’nce bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Atalarımızdan bizlere miras kalan bu sanatın, gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük bir rol üstlenmiş olan Kahramanmaraşlı üreticilerin motif motif işlediği dekoratif ürünler ve ev eşyaları, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanına gönderilmektedir. Büyük bir emek ve özveriyle, kadim bir mirasın parçası olarak üretim yapan değerli üreticilerin desteklenmesi gerekmektedir. Devletimiz de bu konuda üzerine düşeni yapmak adına önemli çalışmalar yürütmektedir. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu da uygulamakta olduğu program çerçevesinde metal işlemeciliği gibi Anadolu’nun kültürel mirası olan el sanatlarına destek vermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Çelik, bakır ve alüminyum başta olmak üzere birçok alanda yeni yatırımların desteklendiği ve tüm çalışmaların da bu minvalde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, sektör toplantılarının kentin yüksek potansiyele sahip sektörleriyle devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca değişen dünya düzeninin her alanda etkisini gösterdiği, özelikle ülkelerin şehirler aracılığıyla kalkınmasına ilişkin çok önemli bir farkındalık oluştuğu ve dikkatlerin yerel kalkınma modeline çekildiği vurgulanırken bu bağlamda üreten Kahramanmaraş ve üreterek kalkınan Türkiye için çalışmalara ara vermeden devam edileceği ifade edildi.

Toplantıya, İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Kahramanmaraş Bakırcılar Odası Başkanı Selamet Atlı, çelik, bakır, alüminyum mutfak eşyası üreticileri ve Kurum personeli tarafından katılım sağlandı.

Editör: Haber Merkezi