Bir Kervan Pastaneleri Kuruluşu olan Alpedo Dondurmalarının lezzeti kadar, üretim tesis de bu hafta ilgi odağı oldu ve birçok ziyaretçiyi ağırladı.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun, Kahramanmaraş Defterdarı Mehmet Çoban, Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Arısal, Kervan&Alpedo Üretim Tesisini gezdiler.

Misafirlerine üretim tesisini gezdiren Kervan&Alpedo Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, aynı zamanda bilgiler de aktardı.

Alpedo markası ile Maraş Dondurmasını yurtiçi ve yurtdışında zirveye taşıyan tesiste günlük en az 75 ton üretim yapıldığını söyleyen Kervancıoğlu, bir fabrika da Mardin Organize Sanayi Bölgesine açtıkları bilgisini verdi.

Kervancıoğlu, Mardin’deki fabrikayı teşvik desteğiyle açtıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta Kervan bünyesinde 800 kişi çalışıyor. Mardin’de yeni açtığımız fabrikada ise 100 kişi çalışmakta. Şu anda haftada bir tır Irak’a dondurma gönderiyoruz, yakın zamanda haftada 3 tıra çıkaracağız. İnşallah Suriye’deki iç savaş bittiğinde oraya da dondurma göndereceğiz” dedi.

Önümüzdeki günlerde tesiste basın mensuplarını ağırlamak istediğini söyleyen Kervancıoğlu: “Öncelikle tesisimizi merak edip ziyaret eden konuklarımıza teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki günlerde de bizim gözümüz kulağımız ve aynı zamanda en büyük destekçilerimizden olan basın mensuplarımızı da ağırlamak istiyorum” diye konuştu.

Üretim tesisini gezen konuklar ise hayranlıklarını ifade ederek, örnek bir tesis olduğunu ve bunun tanımının yapılması gerektiğini gittikleri her yerde tesisi anlatacaklarını ifade ettiler.

İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise, üretim tesisinin şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek: “Günlük 75 ton üretimle ihracatımıza katkı sağlayan dondurmacılar arasında yer alan Alpedo'yu tebrik ediyorum” dedi.  










Editör: Haber Merkezi