Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama ile toplam 16 gün sürecek olan tatil, 06 Şubat Pazartesi günü okulların açılması ile son bulacak.

Her zaman sömestr tatilinin öğrenciler tarafından avantaja çevrilmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap, 

“2016-2017 Eğitim öğretim yılının ilk yarısını bitirmemize sayılı günler kaldı. Ancak hiç şüphesiz her bitiş yeni bir başlangıcı da beraberinde getirir. Bitirmiş olduğumuz bu dönem sonunda öğretmen ve öğrencilerimizin kendileri ile bir iç muhasebe yaparak ikinci yarıyıla daha dinamik, gelecekteki hedeflerine ulaşmada daha azimli ve kararlı adımlarla yol alacaklarına inanıyorum. 

Öğrencilerimiz unutmamalıdırlar ki, karnelerindeki gördükleri notlar onların kişiliklerinin değil,  sınavlarına yansıyan performanslarının birer göstergesidir. Bu durumda performanslarından memnun olmayan öğrencilerimiz çalışma alışkanlıklarını gözden geçirerek, çabalarını arttırmalıdır.

Sömestr tatilini avantaja çevirmek sevgili öğrencilerimizin elindedir…

Tatil öğrencilerimiz için dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verebilecekleri bir zaman dilimi olduğu gibi diğer bir açıdan da zayıf derslerinin de telafisi ya da eksik konularının tespiti anlamında da değerlendirilebilecek oldukça önemli bir zaman dilimidir. Konu yetiştirmede problemi olmayan, akademik başarısı iyi olan öğrenciler için de, tatilde öğrendikleri konuların tekrarını yapmaları yerinde ve doğru bir karar olacaktır. ” dedi.

BİZİM İÇİN NOTLARINIZ NE OLURSA OLSUN HEPİNİZ AYRI BİRER DEĞERSİNİZ…
Ara tatilde öğrencilerin bol bol kitap okuyarak, kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerinin de öğrenciler için ikinci döneme donanımlı girmek adına yararlı olacağının özellikle altını çizen Genel Müdür Muhammet Kasap, “ Bütün öğrencilerimizin bilmesini isterim ki her şeyden önce attıkları her adımda kendilerine güvensinler ve başaracaklarına inansınlar… Çünkü biz eğitimciler yarınların geleceği olan öğrencilerimize inanıyoruz. Bizim için notları ne olursa olsun hepsi ayrı birer değerdir.” ifadesini kullandı.

Ayrıca, yarıyıl tatiline girecek olan öğretmen ve öğrencilere de “Sömestr tatili dolayısı ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı huzur dolu bir tatil olmasını temenni ediyor, ikinci yarıyıl döneminin tüm öğretmen ve öğrencilerimizin güzel başarılara imza atılacağı bir dönem olmasını diliyoruz.” Diyerek sözlerine son verdi.
Editör: Haber Merkezi