Toplantıya Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Yükseköğretim Kurulunun iki temsilcisinden biri olan Danışma Kurulu Üyesi ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay’ı temsilen danışma kurulu üyeleri katıldı.

Adli Yargı hâkim ve savcı adaylığı, idari yargı hâkim adaylığı mülakatlarında görev yapacak üyelerin belirlenmesi gündemiyle bir araya gelen Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu, mülakatlarda görev yapacak asil ve yedek üyeleri belirledi.

02.05.2019 tarih ve 30762 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 34 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 7’inci maddesi uyarınca oluşturulan Türkiye Adalet Akademisinin; hâkim ve savcı adayları ile hâkim ve savcılara yönelik eğitim planlarını hazırlamak, yayımlamak ve uygulamak, hukuk ve adalet alanını ilgilendiren konularda uzmanlık ve sertifika programları ile kurs, seminer, sempozyum, konferans ve benzeri etkinlikleri düzenlemek, hâkim ve savcı adayları ile hâkim ve savcıların lisansüstü ve yabancı dil eğitim ve öğretimlerini desteklemek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak gibi görevleri bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi