Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KSÜ KAGİM) ile İŞKUR ve KOSGEB ortaklığında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri yıl boyunca yapılmakta ve 72 şer saatlik eğitimler olarak tamamlanmaktadır.

   Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KSÜ KAGİM) Müdürü Doç. Dr. Mahmut YARDIMCIOĞLU, yapılmakta olan bu uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ülke ve şehrimiz için çok önemli olduğunu anlattı.


   72 saatlik teorik ve pratik eğitimlerin 25’er kişilik sınıflarda yapılmakta olduğu ve bu eğitimlerin alanlarında ülke çapında isim yapmış KSÜ İİBF İşletme Bölümü öğretim üyeleri tarafından yapılmaktadır. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanların sertifikalandırılmaktadır.


   Doç. Dr. Mahmut YARDIMCIOĞLU; KSÜ KAGİM ile İŞKUR arasındaki işbirliği kapsamında gerçekleştirilen bu eğitimler sonucu, KOSGEB tarafından farklı başlıklar altında yer alan hibe, karşılıksız ve faizsiz destelerle insanımızın desteklendiğini bildirdi.


BU BİR BALIK TUTMAYI ÖĞRETME PROJESİDİR.


   Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KSÜ KAGİM) Müdürü Doç. Dr. Mahmut YARDIMCIOĞLU; “Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, elbette ki devlet vatandaşı ile ilgilenecektir. Ona ihtiyacı olan, hayatını idame ettirebilmesi için gerekli olan yardımları, ayni ve nakdi destekler şeklinde sağlayacaktır. Ama vatandaşın ülkeye katkı sağlaması da çok önemlidir. Balığı hazır bir şekilde vatandaşa hep vermek yerine, balığın tutulmasının öğretilmesidir bu proje. Balığın tutulması 1-2 kez gösterildiğinde artık balık vermeye gerek kalmayacaktır. İş kuran insanlar kendilerine yeter hale geleceklerdir. Bu durumda, devletin ve milletin kaynaklarının daha verimli şekilde kullanılmasının sağlanması yolunda “ayağı yere basan” bir uygulamaya yönelmiş olunmaktadır.


BU ALAN EL OLMAKTAN VEREN EL OLMAYA GEÇİŞİN MİLADIDIR.


   Bu eğitimler sonrasında, Vatandaş tüketici olmaktan üretici olmaya, alan el olmaktan veren el olmaya, destek gören olmaktan destek olan olma yolunda bu eğitimlerle başlayan bir iş kurma sürecine girmektedir. Ve bu yolla sürekli ayni ve nakdi yardım alan vatandaşların, KOSGEB tarafından verilen 7 ayrı destek programı içinden başlangıçta 2 tanesine başvurma ve kendi işini kurma yolunu açılmaktadır.


  Bu eğitimler sonrasında, Başvuru yapılabilecek KOSGEB destekleri, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Programı’dır.

   Girişimcilik Destek Programı kapsamında GERİ ÖDEMESİZ sağlanan destekler: 3.000 tl. kuruluş desteği, 15.000 tl. kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanım desteği, 12.000 tl. tutarında işletme giderleri desteği ile desteklenebilmektedirler. Ayrıca genel destek programı kapsamında 13 ayrı başlıkta geri ödemesiz destekler verilebilmektedir.


HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA İLK ADIMDIR.


   Değişik sebeplerden dolayı kendi işini kuramamış, devletten sosyal yardım alan veya devletten sosyal yardım almayı bekleyen ülkemiz vatandaşlarının, kendi işyerlerine hizmet edebilmeye başlamalarının başlangıç adımı bu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde atılmaktadır.

   Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KSÜ KAGİM) Müdürü Doç. Dr. Mahmut YARDIMCIOĞLU; “önce buradaki eğitime devam edilmesi gerekir, sonrasında yapılan sınavda başarılı olup belgeye sahip olmak ve bundan sonra kendi kaynakları ile yola çıkmak gerekmektedir. Yıllardan beri farklı sebeplerle kendi işini kurmayı arzu eden ülkemiz ve şehrimiz insanlarının, hayallerini gerçekleştirmesi artık mümkün olabilecektir. KOSGEB kendi işini kuran ve bu eğitimi almış kişilerin kuruluş giderlerini, kuruluşta işletme için lüzumlu olan tesis, makine ve cihazları, işyerinde çalıştırdığı ya da çalıştıracağı elemanın maaşını belli oranlar dâhilinde nakden desteklemektedir. Bu kapsamda devletten sosyal yardım bekleyen insanlar için “içi dolu” bir çalışma yapılmıştır. Be destekler işsizliğin önlenmesinde, istihdamın artırılmasında, kamu kaynaklarının verimli alanlara kanalize edilmesinde çok önem arz etmektedir. Sosyal yardım alan insanların vergi ödeyen, çalışan, üreten birer birey olmalarının sağlanabilmeleri, bu yönde kanalize edilebilmeleri çok önemlidir.”
Editör: Haber Merkezi