Basın açıklamasında ilk olarak, Özel Kipaş Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Nezihe Sinem Öksüz söz aldı. Öksüz yaptığı açıklamada, Kipaş Eğitim Kurumları Öğrencilerinin LYS sınavında gösterdiği başarılardan dolayı, başta dereceye giren öğrenciler olmak üzere Öğretmen ve İdareci kadrosuna teşekkür etti. Ayrıca yapılan basın toplantısına katılan tüm katılımcılara ve basın mensuplarına da katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

   Öksüz; “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda üçüncü mezunlarımızla da LYS sınavında çok büyük başarılara imza attık. Bugün burada, bu gururu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. 
Konuşmasına devam eden Öksüz;

   "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 2014 LYS sınav sonuçları açıklandı. 
Matematik-Fen , Türkçe-Matematik  sınavına katılan öğrencimiz Muhittin DÖNDÜ MF-2 ve MF-3 alanlarında  il birincisi olurken, aynı zaman da toplam 2.000.0000 kişinin katıldığı bu sınavlarda çok önemli Türkiye derecelerini de okulumuza ve şehrimize kazandırdı. Sevgili Muhittin,;

MF-1 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE 212.Sİ

MF-2 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE 117.Sİ

MF-3 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE 120.Si

MF-4 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE 236.SI

olarak aldığı derecelerle hepimizi gururlandırdı.

   Genel başarı anlamında bakıldığında mezun ettiğimiz öğrencilerimizin tamamı Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin tıp,mühendislik- mimarlık ve hukuk fakültelerine rahatlıkla yerleştirilecek durumdadır. Bugün tüm mezunlarımızın bu başarılarının sevincini yaşıyoruz. Bilindiği üzere Kipaş Eğitim Kurumları, Kipaş Holding tarafından Kahramanmaraş'ın eğitim kalitesini ve seviyesini yükseltmek amacıyla yaptığı bir yatırımdır. Holding olarak, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin ortaklaşa elde ettiği bu başarılar bizleri de motive ediyor. Eminim ki elde edilen bu başarılar her geçen yıl daha da yükselecektir. Mezun olan öğrencilerimizi ileride Kahramanmaraş'a yön verecek birer birey olarak görüyoruz. Mezunlarımızın yolu açık olsun. Son olarak bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm velilerimize, bu güzel duyguları bizlere yaşatan kıymetli öğrencilerimize ve öğrencilerimizden desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Lise müdürümüz sayın Taciser Tangavut'a sizlerin huzurunda ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum. Hepinize bu gururu bugün burada bizimle yaşadığınız ve geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim." diyerek sözlerini tamamladı.



Daha sonra söz alan Özel Kipaş Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Taciser Tangavut Topal ise yaptığı açıklamada;


   "Her mezun verdiğimiz yılda olduğu gibi üçüncü mezunlarımızla  da LYS sınavında çok büyük bir başarıya imza attık, bunu sizinle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. 
2012’de Türkiye 6.lığı,2013’de Türkiye 275.liği alan okulumuz bu başarısını gelenekselleştirmiştir. 2014’de düzenlenen LYS sınav sonuçları açıklandı.LYS1-2-3-4-5 olmak üzere beş ayrı sınav haziran ayı içerisinde düzenlenmişti. Kipaş Fen ve Anadolu lisesi 12. Sınıf öğrencilerimizin büyük bir kısmı sayısal sınavlara(LYS1-2) girerken, bir kısım öğrencimiz de eşit ağırlık (LYS1-3) sınavlarına katıldı. Üçüncü  kez mezun veren Özel Kipaş Liseleri bu sınavları da başarıyla atlattı. Matematik-Fen ,Türkçe-Matematik  sınavına katılan öğrencimiz Muhittin DÖNDÜ MF-2 ve MF-3 puan türlerinde il birincisi olurken, aynı zaman da çok önemli Türkiye derecelerini de okulumuza getirdi. Hepimizi gururlandıran öğrencimiz, tavan puanının 560 olduğu sınavda farklı puan türlerinden 537-540 arasında değişen puanlar almıştır. Ayrıca öğrencimiz Muhittin Döndü; ÖSYM’nin açıklamış olduğu standart sapması en yüksek olan  matematik sınavlarında 80 soruda 79 doğru yapmıştır. Bunun yanında 2012 ve 2013 yılında yapılan LYS sınavlarına kıyasla kimya ve biyoloji  sorularının Türkiye genelinde tamamının yapılma oranı bu yıl en düşüktür. Bu sınavların  tamamını öğrencimiz doğru yanıtlamıştır. Genel başarı anlamında bakıldığında mezun ettiğimiz öğrencilerimizin tamamı çok iyi bölümlere yerleştirilecek düzeylerde puanlar almışlardır. Yani tüm mezunlarımızı Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine göndermenin gururunu yaşıyoruz. Başarı her insanın yaşaması gereken bir duygudur. Biz bu duyguyu şu an fazlasıyla yaşıyoruz ve gururluyuz. İnanıyoruz ki öğrencilerimizi sadece sınava değil hayata da iyi hazırladık. Bundan 4 yıl sonra çocuklarımız üniversiteden mezun olduklarında kendileriyle aynı bölümden mezun olan öğrencilerden farklı ve ileride olacaklardır. Bu başarının sağlanmasında bize sağladığı üstün imkânlardan dolayı öncelikle Kipaş Holding’e, değerli velilerimize, bizlere bu duyguları yaşatan kıymetli öğrencilerimize,  başarının en temelinde duran ve emeklerini hiçbir zaman esirgemeyen değerli öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Sınavı kazanan Özel Kipaş Eğitim Kurumları'dır." diyerek sözlerini tamamladı.



Editör: Haber Merkezi