Çanakkale Gezisine ilişkin Kahramanmaraş Kıraathanesinde gerçekleştirilen basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanı Cevdet Kabakçı ile İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Basın toplantısında ilk söz alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, öğrencilerin Çanakkale’ye hareket etmeden önce bilgilendirme yapılacağını ve oraya ne şekilde gidip gelineceği hakkında bilgiler aktardı. 



Akküncü yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş’tan uçaklarla hareket edilerek İstanbul’a gidilecek. Orada İstanbul 1453 Panorama Müzesi gezilecek ve tekrar otobüslerle Çanakkale’ye hareket edilecek. Tekrar dönüş ise otobüslerle İstanbul’a, İstanbul’dan uçakla Kahramanmaraş’a dönülecek.  Öğrencilerimize bu imkanı sağlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Çanakkale Destanının sadece okumakla kalınmayıp, mutlaka o bölgenin öğrenciler tarafından görülmesi gerektiğini söyledi.



Daire Başkanı Kabakcı: “Çanakkale Destanı’nı sadece bir destan gibi okumak veya öğrenmek yeterli değildir. Orada kıran kırana geçen mücadelenin neden yapıldığının da bilinmesi gerekir. Orada canları pahasına mücadele ederek, tarihe Çanakkale Geçilmez yazdıran ecdadımıza yakışır birer insan olmalıyız. Vatan toprağı nedir bunun bilincine varmalıyız. Orada savaşan ve canları pahasına bu toprakları savunan insanlara bizler ne kadar teşekkür etsek azdır.



Çanakkale Destanı’nın yanı sıra o günleri o savaşları anlatan türküleri, şiirleri de anlamları ile bilmemiz gerekir. Hey onbeşli onbeşli denirken, Tokat’tan yola çıkan 1315 doğumlu ve o zamanın 12-13 yaşlarında olan Çanakkale’den de geri dönmeyen o yiğitleri, o kahramanları bilmemiz gerekiyor. Bizler öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürerek, o çetin savaşın yaşandığı yerleri bir kez de olsa görmelerini istiyoruz. Orada en ufak bir yeri kazmaya kalksanız, bir karış altında kemiklere ulaşıyorsunuz. Burada oraya gidecek öğrencilerimize sadece bir gezi olarak düşünmeyin diyorum. Orada bir tarihin yattığını, orada 250 bin insanımızın şehit olduğunu ve vatan toprağını kanlarıyla sulayan yiğitlerin, kahramanların yattığını bilerek oraya gidin ve oraları bu duygu ve düşüncelerle gezin istiyorum” diye konuştu.

YGS Deneme Sınavı’nda okullarında birinci olan öğrenciler 45’li gruplar halinde 27-29 Mart, 29-31 Mart, 3-5 Nisan ve 5-7 Nisan tarihleri arasında dört grup halinde Çanakkale’ye gidecekler.

Editör: Haber Merkezi