Kahramanmaraş Milli Eğitim müdürlüğünden aldığımız bir bilgiye göre Türkiye genelinde öğretmen liselerinin kapatılması kararı alınmasından dolayı ilimizdeki tek öğretmen lisesi olan Anadolu Öğretmen Lisesi kapatılarak Sosyal Bilimler Lisesi haline getiriliyor.

Bu durum okulda bir tereddüt ve şüpheye neden olmuştur. Öğrenciler ve veliler biz ne yapacağız diye sitem etmekte okul idarecileri ve öğretmenler biz seneye tayin istemek durumunda mı kalacağız diye düşünmektedir.

Okul Aile Birliği Başkanı Dr. İlyas Kabalcı konuyu haber alan velilerin kendisini aradığını ve nasıl bir yol izleyelim diye tedirginlik duyduklarını ifade etti.

9. Sınıfta olan kendi çocuğu Sümeyye nur Kabalcı’nın 3 gündür uyku uyumadığını “Baba eğer böyle bir durum var ise beni fen lisesine kayıt yaptırabilir misin?’’ dediğini ve çocuğun psikolojisinin bozulduğunu belirtti. 

Bu konuyu çözüme kavuşturmak için Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ile görüşeceklerini söyleyen Dr. İlyas Kabalcı;  “Tüm veliler olarak hakkımızı nasıl aramamız gerekiyorsa arayacağız. Biz gözümüz gibi sevdiğimiz yavrularımızın mağduriyet yaşamasını istemiyoruz” dedi.

Kabalcı, ilimizde başarı sıralamasında 2. sırada olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin neden Fen Lisesi yapılmayıp ta başarı düzeyi düşük olan Sosyal Bilimler Lisesine çevrileceğinin de merak konusu olduğunu söyledi ve yetkililere duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi