Kahramanmaraş’a ve eğitim camiasını model proje olarak gösterilen Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında her yıl binlerce öğrencinin Onikişubat Belediyesi tarafından dağıtımı gerçekleştirilen kitaplar sayesinde okumaya ilgisi arttıyor.

Her yıl 5’li ve 10’lu setler halinde sadece Onikişubat ilçesine değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm okullara dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılanmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen proje kapsamında toplamda 153.500 kitap basımı gerçekleştirilmişti.

Projenin son yılında dağıtılan kitaplardan başarı oranlarını tespit etmek amacıyla sınava tabi tutulan öğrenciler, 88.000 kişi sayısı ile hiçbir zorunlulukları olmadığı halde sınavlara katılım sağlamıştı. Büyük ses getiren projenin sadece son yılında 800.000 okuma elde edilirken, başladığı günden bu yana toplamda 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaşılmıştı.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 60 Bin kitap dağıtımının gerçekleştirileceği, büyük yankı uyandıran Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinin Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imza töreni Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt sözlerine başlamadan önce Batman’da yapılan hain saldırıda şehit düşenlere Allah’tan rahmet diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt Onikişubat Belediyesi ile ortak yürüttükleri projenin içeriğinden bahsederek, projenin maliyetinin Onikişubat Belediyesi tarafından karşılandığını ifade etti. Ayrıca Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldüğünü de belirtti.

Eğitime olumlu bir şekilde katkı sağlayacaklarını ifade eden Akkurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projeyi büyük bir sevinç ve mutlulukla beklediklerini ifade etti. Daha sonra Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e tüm öğrenciler ve veliler adına teşekkür eden Akkurt, başarılar dileyerek, cümlelerini sonlandırdı.

Daha sonra projenin maddi sorumluluğunu üstlenen ve eğitime yapmış olduğu desteklerle rol model teşkil eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek açıklamalarda bulundu. Başkan Mahçiçek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ciddi çalışmalar yapıyoruz. Onikişubat ilçemizde köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerimizden 65 tanesine Bilgi ve Kültür Evleri yaptık. Her yıl eğitim ve öğretimin başında “Kitaplar Devletimizden, Kırtasiye Seti ve Okul Çantaları Onikişubat Belediyemizden” sloganı ile 12 ile 15 Bin adet arasında kırtasiye seti ve okul çantası dağıtımı gerçekleştirdik. Kırsalda bulunan okullarımızın tümünde ihtiyaç olan yerlerde iyileştirmeler yaparak, her okulda istinasız oyun takımları kurduk. Şehir merkezlerimiz dâhil kırsalda yurtları ile beraber İmam Hatip Okulları yaptık.

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında aşağı yukarı 4 yıldan bu yana her sene en az 60 Bin kitap aldık. Geçen sene 34 Bin safahatı bütün liselerimize dağıtık. Rakamsal olarak baktığımız zaman bütün Kahramanmaraş’ta dağıttığımız kitaplar sonucunda 1 Milyon 660 Bin öğrencimize ulaştık.

“Projemiz Türkiye’de Bir İlk”

Bu ülkede ilk defa uygulanan bu projeyi bu sene de devam ettirerek, bu yılda 60 Bin adet kitap alacağız. Bu kitapları yine bütün okullarımıza 5’li ve 10’lu setler halinde dağıtacağız.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında hiç bir zorunluluğu olmadığı halde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız sınav kapsamında 88 Bin öğrencimiz katıldı. Çocuklarımızın kitaplarını okumasından dolayı çok mutlu olduk. Bizim amacımızda zaten onları okutmaktı.

Global olarak eğitim çalışmalarımızın içerisinde iyi bir noktaya ulaştık. Sosyal Etkinlik Merkezleri adı altında açtığımız üniversiteye hazırlık kurslarımızda öğrencilerimizin kitaplarından, üniversite kayıt ücretlerine kadar masraflarını biz karşıladık. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılımızda üniversite hazırlık kurslarına katılan 2400 öğrencimiz %70 oranında başarı sağladı. Öğrencilerimizin üniversite sınavını kazanmalarını sağlamak bizim için en büyük mutluluktur. Yurt ihtiyacı olan öğrencilerimizi milletvekillerimize yönlendirerek, destek olduk. Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde ki takviye kurslarımız da yine bu yıl devam edecektir.

Eğitim çalışmalarımız kapsamında bu ülkenin çocuklarının okumasını temin ederek, ülkesine milletine faydalı insanlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber çok güzel bir iletişim kurarak ilerleme kaydettik. Kendilerine de verdikleri destekten çok teşekkür ediyorum.

“Nitelikli İnsanların Yetişmesinde Birinci Faktör Eğitimdir”

Bu ülkeyi gelecekte iyi yerlere taşımak istiyorsanız, nitelikli insanlar yetiştireceksiniz. Nitelikli insanların yetişmesinde birinci faktör eğitimdir. Eğitim alanında çalışmalarımız devam edecektir. Bu önemli projede emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Eğitim camiamıza ve öğrencilerimize hayırlı, uğurlu ve faydalı olsun.

Editör: Haber Merkezi