Başkan Özberk;”Kahramanmaraş'ta eğitim öğretim dönemine yeni girilmişken hiç karşılaşmak istemeyeceğimiz torpilli sınıflar  oluşturulduğu iddiasıyla karşı karşıyayız. İddia olunur ki; Afşin İlçesinde bir ilkokul 1 sınıf öğrencilerini kura çekmeden şubelere dağıtmış, ciddi sağlık sorunları KOAH hastalığı, fıtık ameliyatı, beyin tümörü ameliyatı, sürekli havale geçirme, fıtık ameliyatı, kasık ameliyatı, kolu bir kaç yerden kırık) bulunan öğrencileri bir şubede toplamış, normal kabul ettikleri diğer öğrencilere ( memur amir çocuklarına, anasınıfına gitmiş, ilgili aile çocuklarına) özel sınıflar oluşturulmuştur. Okuldaki öğrenci ve veli profilinin sosyo ekonomik durumlar sağlık durumları, anasınıfına gidip gitmediği gibi durumlarına göre kategorilere ayrılmış, adeta 3 tane VIP  sınıf , 1 tane normal  sınıf, 1 tane de gözden çıkarılmış sınıf  yapılmıştır” dedi

Özberk, açıklamasının devamında ise, “Bu iddialar tüm yönleriyle gerek Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerince gerekse Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince acil olarak incelenmelidir. Eğer iddia olunduğu gibi velilerin profili, öğrencilerin sağlık durumu, yabancı uyruklu olup olmadığı, ilgili ilgisiz veli değerlendirmesi gibi kıstaslar gözetilerek bir ayrım yapılmışsa; bu okuldaki şubeler arasında belirgin bir seviye farkı oluşturulduysa İlgili okul idarecileri hakkında da acilen açığa alınma tedbiri uygulanmalıdır. İddialar doğru ise; Dezavantajlı öğrencilerin suçu nedir? Kendi çocuğunuzu her şeyin en iyisine layık görürken, özel durumu bulunan başka ailelerin çocuğuna bu uygulamayı nasıl reva görürsünüz? İddialar doğru ise; Bu okuldaki yönetim zihniyeti ayrıştırıcı bir zihniyettir, bu zihniyet insana değer vermeyen bir zihniyettir, 21. Yüzyılda dezavantajlı öğrencilerin hemen hemen tamamını bir sınıfa doldurup, adeta zenginin, amirin, memurun çocuğuyla aynı sınıfta bulunmasın, okumasın diyen sorunlu bir zihniyettir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tek bir evladını kaderine terk etmemiştir, etmez, edemez, etmemelidir. Bu skandal uygulamaya da devletimiz asla izin vermeyecektir, vermemelidir. Devleti, milletiyle karşı karşıya getirebilecek, sosyo-ekonomik ayrıştırma uygulamasının ilimizde benzer örneklerinin olup olmadığının da acilen araştırılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Hürriyetçi Eğitim Sen Kahramanmaraş İl Yönetimi olarak bizler, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim hakkının fırsat ve imkân eşitliği ilkesine uygun olarak hiçbir ayrım gözetilmeksizin oluşturulmuş sınıflarda sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi