Politika

Çitil; Toplumumuzun Her Kesimiyle Buluşacağız

 AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet İlker Çitil, hız kesmeden devam ettirdiği seçim çalışmalarında bu seferki durağı TÜMSİAD oldu. TÜMSİAD Başkanı Sayın Adnan TOPRAK ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu ziyaret çok sıcak bir havada gerçekleşti.

Demokratik toplumların olmazsa olmazları arasında yer alan Sivil Toplum Kuruluşları ve kanaat önderlerinin; hak ve özgürlüklerin geliştirilerek yaygınlaştırdığını, diyalog ve istişare kültürünü oluşturmak suretiyle toplumun her kesimini birbirleriyle bağlılıklarının arttırarak adeta bir çimento görevi üstlendiğine vurgu yapan Dr. M. İlker ÇİTİL, bu anlamda bir sanayi şehri olan Maraşımızın bölgesinde ve ülkemizde söz sahibi olması noktasında TÜMSİAD başta olmak üzere diğer STK’ların rolünün çok önemli olduğuna vurgu yaptı.


Dr. ÇİTİL, konuşmasının devamında; “TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesi; kendisine bağlı üyeleri arasında ekip çalışması anlayışını yayarak, kurumsallaşmaya ve köklü müesseselerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak, yine işadamlarımızın ve istihdam ettikleri elemanların kişisel, mesleki , sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmak, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş ve işleyiş sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak gibi ilimizin ekonomik gelişimine ve kalkınmasına yönelik önemli görevleri olduğu gibi bunun yanı sıra toplumumuzun kültürel ve manevi değerleri ile beslenmiş, evrensel iş ahlakını özümsemiş, örnek iş adamı ve verimli işletme modelleri oluşmasına ve yaygınlaşmasına destek olmak ve hayır hizmetleri ile toplumun sosyal ve kültürel alanlardaki sorunlarına yönelik projeler üretmek gibi sosyal sorumluluklarını da başarı ile yürütmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak TUMSİAD'ın yaptığı davetlere icabet ederek zaman zaman çeşitli çalışmalarda işbirliği de yaptık.” şeklinde konuştu. Ziyaretten memnuniyetlerini belirten TÜMSİAD Başkanı Adnan TOPRAK, Dr. İlker ÇİTİL’in bürokrat kimliği ile gösterdiği başarılarının bundan sonraki süreçte de artarak devam etmesi temennilerinde bulundu.

TÜMSİAD ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Dr. ÇİTİL, KMESOB Başkanı Sayın Ahmet KUYBU ve oda başkanlarıyla bir araya geldi. Kahramanmaraşımızın ekonomisine yön veren ve iskeletini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın çok önemli bir yere sahip olduklarının altını çizen Dr. ÇİTİL, AK Parti iktidarları döneminde esnaf ve sanatkarlarımızın çeşitli teşviklerle desteklendiğini bu sayede üretim ve istihdamın arttırıldığını belirtti. Bundan sonraki