AK Parti'de 7. Olağan Büyük Kongre için geri sayım başladı. "İnandığın yolda yürü" sloganıyla 2019 yılı Aralık ayında başlatılan kongre süreci 24 Mart’ta tamamlanacak. Hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, gözler Genel Merkez Yönetimine çevrildi.

Kahramanmaraş’ta ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın yerini koruyup koruyamacağı büyük merak konusu.

Sayın Ünal’ın siyasi tecrübesi, Türkiye siyasetindeki önemi ve Kahramanmaraş’a kattığı değer asla tartışılamaz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakın yol arkadaşlarından biri olması şehrimiz için büyük bir şans.

Memleket adına kesinlikle yerini de korumalı diye düşünüyorum. Ancak yerini koruması içinde hem partisinin hem de hemşehrilerinin sahip çıkıp, destek vermesi kamuoyu oluşturması gerekiyor.

Sosyal medyada gezinirken, Elbistan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürbüz’ün yaptığı paylaşımlar dikkatimi çekti. Memleketinin gururu Mahir Ünal’a tam destek verdiğini belirten paylaşımlar takdire değer. Muhakkak ki bu destek Sayın Ünal içinde çok anlamlı ve kıymetlidir.

Başkan Gürbüz, belli ki birlikte hareket etmenin başarı getireceğinin (Üstelik bazı partilileri bile kendisini yıpratmaya çalışırken, olumsuz algı oluşturmaya çalışırken…), Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş için özellikle de memleketi Elbistan için bir değer olduğunun farkında. “Mahir Ünal yalnız değildir!” vurgusunu da özellikle yapmış.

Yeri gelmişken;  Elbistan’da İYİ Parti İlçe Başkanı ile imar konusunda yaşanan olayda Başkan Gürbüz sonuna kadar haklıydı. Konuyla ilgili yaptığı açıklama da çok net ve halkın kafasındaki soru işaretlerini silmişti. Başkan Gürbüz’ün haklı olduğu bir konuda ilçe parti yetkililerinin araya girip, ortada bir şey varmış da örtbas edilir gibisine fotoğraf verilmesini de yadırgadım doğrusu. Aklıma “işin içinde başkan üzerinden bazı hesaplar mı yapılıyor acaba” diye de sormadan edemedim. Benimle aynı düşünenlerin sayısı da az değil. Bana göre bu hareket, Cumhur İttifakı ortağı MHP’yi de üzmüştür.

Başkan Gürbüz’ün sosyal medya hesaplarından yaptığı o paylaşımları bir kez daha paylaşmak istiyorum.

Başta da söyledim gibi Mahir Ünal’ın yerini koruma, güç kaybetmemesi şehrimiz adına çok kıymetli. Siyaseti, iş dünyası, STK’ları, basın mensupları bu süreçte destek çıkmalı, kamuoyu oluşturmalı.