Ekonomi

Başkan Kozak: Af Yasası Genişletilmeli

Konuyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak, af yasasını en çok Bağkurluların beklediğini ifade ederek: “Çıkan düzenlemenin sadece bir yıllık borcu kapsaması, esnafımızda hayal kırıklığı yarattı” dedi.  

Başkan Kozak; “Af yasası Bağkurluların sadece 1 Mayıs 2015 ile 30 Haziran 2016 tarihleri arasındaki prim borcunu kapsıyor. Yani bu yasa sadece son 1 yıllık borca kolaylık getiriyor.

Birçok esnafımız çıkacak af yasasıyla Bağ-Kur prim borçlarını ödeyip, emekli olmayı hayal ediyordu. Diğer yandan emekliliği gelmemiş fakat prim borcu birikmiş sağlık hizmetlerinden faydalanamayan esnafımızda bu yapılanma ile borcundan kurtulamadı. Yasanın sadece 1 yılı kapsaması esnafımızı memnun etmedi. Görünen o ki; esnafın rahatlaması için çıkarılan bu yasa açıkçası yerini bulmadı.

Esnafımızın zaten işleri iyi olsaydı, prim borcu da olmayacaktı” dedi.

Yasanın genişletilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kozak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Esnafımız adına hükümetten geçmişe dönük bütün prim borçlarını kapsayan bir af yasası bekliyoruz. Bu durumda, hem birçok esnafımız emeklilik hayaline kavuşacak hem de devletimiz daha çok alacak tahsil edecektir.”