Başkan Erkoç’un Ankara’daki Gücü ve Kıskançlık Hastalığına Yakalananlar

Diyeceğim o ki, bir belediye başkanı ne kadar ufku açık, yetenekli biri olursa olsun Ankara ile sıkı dostlukları yoksa başarılı olamaz.

Biz bu anlamda çok şanlıyız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç, Ankara’da hatırı sayılır, sıkı dostlukları olan, bir siyasetçi. Hangi kapıyı çalsa istediği yatırımı koparabilen tecrübeli bir başkan.

Tabi bu dostlukları başkanlık koltuğuna oturduğunda kurmadı. Her şey emek ister, sabır ister, zaman ister… Başkan Erkoç, partisi kurulduğu günden buyana çizgisini hiç bozmadı, verilen görevi layıkı ile yerine getirdi,  davasına sadakatle hizmet etti. Birilerinin kuyusunu kazmak yerine, her zaman birlik ve beraberliği tercih etti. Hiçbir zaman “Ben” demedi. “Partim” dedi, “Dava arkadaşlarım” dedi. Kuyusunu kazanların da peşine düşüp uğraşmadı, daime işine baktı. Bu gün geldiği noktaya havadan konmadı, fedakarlık ederek, emek vererek, gece gündüz demeden çalışarak geldi.

Bugün Ankara’daki sıkı dostluklarının yanı sıra en önemlisi Cumhurbaşkanımızın da en çok değer verdiği, güvendiği, sözüne itimat ettiği, ilişkilerinin çok iyi olduğu az sayıda Büyükşehir Belediye Başkanları arasında. 

Yeni büyükşehir olup da, sistemi yerine oturtmak, güçlü ekip kurmak ve üç yıl gibi kısa bir sürede bu kadar devasa yatırımları almak her başkanın harcı değil.

Bugün şehrimiz şantiye alanına döndüyse, Başkan Erkoç’un kişisel becerilerinin yanı sıra, Ankara ile olan ilişkilerin sağlam oluşudur.

Siyasi rant peşinde olanlar hala kuyusunu kazmaya çalışıyorlar. Sağda solda aslı olmayan çirkin dedikodularla yıpratmaya çalışıyorlar. Bunların olması da normal. Çünkü Başkan Erkoç’un yerinin önümüzdeki dönemde de sağlam olduğunu biliyorlar. Başarı kıskanılır. Dertleri hizmet değil aslında. Siyasi rakiplerinin gücü, onları deli ediyor.

Bugün aldığımızdaki bakanlıkların ömrünün kısa olması bizleri üzse de Başkan Erkoç’un Ankara’daki gücü de bizim için büyük bir şans diye düşünüyorum.

Başkan Erkoç, gerçek bir hizmet adamı ve bu şehir için gece gündüz çalışıyor. Dedikoduyla zaman geçireceğinize, seçim beyannamesini bir alın inceleyin verdiği sözleri yerine getiriyor mu? Bir tartışın.  O beyanname benim her zaman elimin altında ve üç yılda yüzde seksenini gerçekleştirdi. Şehrimiz hizmette çağ atladı bunun farkına varın.

Bugün Erkoç kıskançlık krizine yakalanmış hastalıklı bir grup var ve gazetecilerin gerçekleri yazmadığını, yalakalık yaptığını söylüyorlar. Kimse biz zorla yazı yazdıramaz. Belediyede kimsenin malı değil, bol keseden para dağıtılmıyor. Öyle olsaydı şimdiye gazeteciler çoktan zengin olmuştu. Bizler kimsenin de maşası değiliz, başarıyı alkışlar, kötünün de karşısında oluruz. Derdimiz Kahramanmaraş. Sizler gibi siyasi rant peşinde değiliz. Allah rızası için yapılan hizmetleri bir gezin görün. İçinizdeki şeytanı çıkarın! Ve bu hizmete ortak olun. Çünkü Başkan Erkoç, önümüzdeki dönemde de var. Benden söylemesi, yol yakınken dönün, kıskançlık kötü bir hastalıktır, Allah korusun  tedavisi sonra mümkün olmayabilir.