Öğrencilerin yoğun olarak kullandığı gönye aynı zamanda teknik çizim yapan bazı meslekler tarafından da kullanılmaktadır.

Açı anlamına gelen gönyenin bir açısı 90 derece diğer açıları ise 60-30 veya 45-45 olarak tasarlanmıştır. Gönye kullanılarak istenilen ölçülerde şekiller çizilebilir. Bu alet ile bir çizgiye dik inme veya bir açının ölçülmesi için kullanılmaktadır.  Öğrencilerin matematik ve geometri dersinde kullandıkları gönye aynı zamanda teknik resim çizenler, mimarlar, taş işi yapanlar, doğramacılar, desinatörler tarafından da çok fazla kullanılmaktadır.

Farklı Gönye Modelleri

Gönye modelleri kullanıldığı alana göre farklı modeller olarak sunulmaktadır. Öğrencilerin kullandığı gönyenin özellikleri ile teknik çizim yapanların kullandıkları gönye özellik ve boyut olarak farklı şekillerde sunulmaktadır. Gönyeler içi boş olarak üretildiği gibi içi dolu ve ince detaylara sahip gönyeler de bulunmaktadır. Bu gönyeler boyut olarak da farklılık göstermektedir. Ayarlanabilir açılı gönyeler çok fonksiyonlu olarak kullanılmaktadır. Bütün bu farklı gönye modellerini incelemek ve kullanacağınız işe uygun olanını seçmek için https://www.guvensanat.com/gonye sayfasını ziyaret edebilirsiniz.  

  

Editör: Haber Merkezi