15 Temmuz’da devletimize yapılmak istenen darbe girişiminin ardından, 81 ilde olduğu gibi Kahraman Şehrimizde de meydan boş bırakılmadı.

Olayın sıcaklığı ile partili partisiz ilk birkaç gün AK Parti il binasının önünde toplandık. Ardından alınan kararla Kent Meydanında demokrasi nöbetine devam ettik. Yerinde bir karardı.

O gündür bu gündür Kent Meydanı tarihe tanıklık ediyor. Orada toplanan on binler demokrasiye bağlılığını inancını ortaya koyuyor.

Yaşan bu vahim olay, demokrasinin özgürlük olduğunun, millet iradesi olduğunun ne deneli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermişti.

Ay Yıldızlı Şanlı Bayrak ellerde, 7’den 70’e hepimiz o meydanda demokrasi nöbeti tutuyoruz.

Bu millet için; söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Bunu bir kez daha gördük.

Bir başka anlamı vardı İstiklal Marşı’nın, Bir başka çalıyordu mehteran. Damarlarımızdaki asil kan bir başka akıyordu. “Demokrasi” diye, “Millet” diye, “Vatan” diye çarpıyordu kalbimiz. Kucağında küçücük bebeğiyle gelen anne, yaşlı dedeler, daha hayatın ne olduğunu bilmeyen ancak vatanın, bayrağın ne kadar kutsal olduğunu bilen çocuklar…

Kahramanmaraşlı tek yürek oldu o meydanda. Hainlere geçit yok.

O meydanda, Şehitlerini andı Fatihalar yollandı, vatanın birliği, dirliği, belaların defi için eller semaya açıldı, hep birlikte “âmin” denildi.

Yürekli insanları ağırladı, kent meydanı. Makamı mevkisi hiç önemli değildi. Vatanseverleri ağırladı kent meydanı. Demokrasi aşıklarını taşıdı o meydan.

Eline Şanlı Bayrağı alan, ”demokrasi meydanına gidiyorum” dedi.

Hatta bir zamanlar, en fazla Suriyeli sığınmacıların vakit geçirdiği için Suriyeliler Parkı bile denilmeye başlanmıştı. Çünkü şehri bilmiyorlardı, tanımıyorlardı, belirli bir adres olduğu için en çok orada vakit geçiriyorlardı.

Şimdi ise, Kent Meydanı ya da Suriyeliler Parkı yerine, Demokrasi Meydanı deniliyor. Bundan sonra da öyle anılacak o meydan.

Kamuoyu da o meydana “Demokrasi Meydanı” adının verilmesini istiyor.

Varsın olsun bundan daha güzel bir isim olama isim olamaz ki.

Büyükşehir Belediyemizin de halkın bu isteğini dikkate alacağını düşünüyoruz. 

Yeri gelmişken, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un da hakkını teslim etmek gerek.

Olay yaşandığında İstanbul’daydı. Olayı duyar duymaz kendisi de Tekbirler getirerek, Boğaz Köprüsüne tankların üzerine yürüdü. Millet iradesine sahip çıktı. Bizleri yine gururlandırdı. Teşekkür ediyoruz. Kahraman Şehre yakışır bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Demokrasi Meydanını boş bırakmadı. 7/24 nöbet başındaydı. STK’ları diğer siyasi partileri ziyaret etti. Birliğin sağlanması için büyük katkılar sağladı. Hiçbir tatsız olaya mahal vermedi. Demokrasinin güzelliğini yaşattı. Nöbet tutarken, belediye hizmetlerinin aksamaması içinde tüm çabasını gösterdi.

 

Halkın bu isteğini de dikkate alacağını düşünüyorum.

İnşallah önce ülkemizin başındaki belalar def edilecek ve güzel günler gelecek.

Esen kalın.